David Puma och drottning Silvia (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
416
Utgivningsdatum
2003-10-01
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Serenander, Bengt (form)
Dimensioner
180 x 115 x 25 mm
Vikt
210 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789173249812
David Puma och drottning Silvia (pocket)

David Puma och drottning Silvia

roman

Pocket Svenska, 2003-10-01

Slutsåld

I ett brev till drottning Silvia berättar David om modern Ester, prostituerad från Sao Paulo som kom till Sverige på 70-talet. De bor först i Småland men flyr från Esters make till Rinkeby där hon o David skapar sig ett nytt liv.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Recensioner i media

Lille krullhårige David med den vackra sångrösten växer upp i de småländska skogarna och hamnar så småningom med sin mamma Ester i Rinkeby. Där bestämmer han sig för att skriva ett brev till drottning Silvia - och det är så den första roman som utspelar sig i den (ö)kända invandrarförorten utanför Stockholm kommer till.

I breven till Sveriges drottning berättar David om sin mamma, drottningens landskvinna, en kolsvart före detta prostituerad från Brasilien som blivit våldtagen och slagen, men som gång på gång rest sig upp ur förnedringen. Davids lite brådmogna stolthet över sin bakgrund och ilska över orättvisor sväller i hjärtat, där de trängs med hans egna barndomsminnen från tiden med den våldsamme fadern i Småland och Esters historier från São Paulos horkvarter.

Ester sjunger om karnevalen i Rio och svänger på rumpan medan hon städar de lyxigaste sviterna på Grand Hotel under Davids kärleksfulla blickar. Björn Ranelids vackra ord, som valda med samma kärleksfulla omsorg, strömmar över sidorna och man vill läsa högt bara för att kunna smaka på dessa fantastiska meningar som talar om sprudlande glädje och djup sorg. En rörande bok om godhet som trotsar klass- och kulturtillhörigheter och om drömmar som kan förverkligas.

Bloggat om David Puma och drottning Silvia

Övrig information

Den första skönlitterära boken som utspelar sig i Rinkeby, en Stockholmsförort där varje invånare har en speciell historia att berätta.