InterNacionalistas : identifikation och främlingskap i svenska solidaritetsarbetares berättelser från Nicaragua (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Akademi (del 5)
Antal sidor
308
Utgivningsdatum
2007-09-01
Upplaga
1
Förlag
H:ström Text & Kultur
Dimensioner
210 x 150 x 25 mm
Vikt
360 g
SAB
Mqce,Obq-qce
ISBN
9789173270342
InterNacionalistas : identifikation och främlingskap i svenska solidaritetsarbetares berättelser från Nicaragua (häftad)

InterNacionalistas : identifikation och främlingskap i svenska solidaritetsarbetares berättelser från Nicaragua

(1 röst)
Häftad Svenska, 2007-09-01
185
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
"Internacionalistas" kallades vanligtvis västerlänningar som reste till landet i samband med den sandinistiska revolutionen 1979. Termen finns kvar och används ibland på svenska solidaritetsarbetare som ett sätt att markera att deras närvaro handlar om en gemensam strävan, en kamp för ideal bortom nationella gränser. Men hur hanterar man att vara en privilegierad svensk när man vill finnas till som en jämlike? Hur berättar man för andra om vad man har gjort och hur berättar man om Nicaragua? Revolution, korruption, naturkatastrofer?

Boken uppmärksammar vad skildringar av Nicaragua till Sverige gör med människor och miljöer och visar på svårigheterna att upprätta globala gemenskaper i en postkolonial samtid. Med ett postkolonialt perspektiv fokuseras särskilt hur formulerade identiteter speglar nationaliserande, rasifierande och könande föreställningar, samt hur dessa hanteras inom ramen för en rörelse med ambition att verka för global rättvisa.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. InterNacionalistas : identifikation och främlingskap i svenska solidaritetsarbetares berättelser från Nicaragua
  2. +
  3. Snölandets fattiga ungdom till hjälp : om kvinnor och män kring Norrbottens arbetsstugor för barn 1903-1933

De som köpt den här boken har ofta också köpt Snölandets fattiga ungdom till hjälp : om kvinn... av Gerda Helena Lindskog (häftad).

Köp båda 2 för 444 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Linda Berg