Konsten att vandra (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
312
Utgivningsdatum
2008-12-15
Upplaga
1
Förlag
H:ström Text & Kultur
Översättare
Erik Carlquist
Dimensioner
200 x 150 x 22 mm
Vikt
470 g
SAB
Bb
ISBN
9789173270908
Konsten att vandra (häftad)

Konsten att vandra

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2008-12-15

Slutsåld

Henry David Thoreau (1817-1862) är en av Amerikas stora kulturpersonligheter; många av hans essäer har blivit tongivande över hela världen. I Konsten att vandra samlas Thoreaus stora essäer; här möter läsaren honom som litteraturhistoriker, religionsstiftare, politiker och ekolog.

"Naturen är för Thoreau alltid en konstant, den går inte att reducera till något annat och viktigare. Även när Thoreau tänker sig Gud inneboende i naturen, är det inte Gud som kommer i första hand utan naturen. Det är, skriver han i sin dagbok, på det hela taget hälsosammare att se ned på marken än upp mot himlen. Mycket i våra liv är föreställningar och konstruktioner, men aldrig naturen. Den är sig själv nog, den är samtidigt utgångspunkt och slut. På en av sina vandringar i Maine kommer Thoreau fram till en urskog, en skog som aldrig tycks ha påverkats av mänsklig verksamhet. Denna natur är, noterar han, vild och förfärlig men ändå vacker. Den är själva urgrunden, materien." - ur Ronny Ambjörnssons förord.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Konsten att vandra. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Vandra?
    Skogsvandraren, 22 februari 2018

    Handlar mest om Thoreau:s tankar, intellektuell. Blev besviken. Skogsliv vid Walden är mycket bättre. Handlar om skogsliv och filosoferande över det.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Henry David Thoreau