Kulturjournalistikens gränser (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Akademi
Antal sidor
107
Utgivningsdatum
2010-09-02
Upplaga
1
Förlag
H:ström Text & Kultur
Dimensioner
195 x 150 x 6 mm
Vikt
170 g
SAB
Bt
ISBN
9789173271356
Kulturjournalistikens gränser (häftad)

Kulturjournalistikens gränser

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2010-09-02
179
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kulturjournalistik är mer än journalistik om kultur. De olika genrer och format som kännetecknat dagstidningarnas kultursidor vetter lika mycket mot det akademiska och det litterära, som mot nyhetsjournalistiken. Under de senaste decennierna har gränserna som tidigare definierat kulturjournalistik i svensk press blivit mindre tydliga. Nyhetsjournalistiska värderingar präglar även kulturbevakningen, samtidigt som den subjektiva opinionsjournalistiken sprider sig till tidningarnas helgbilagor, och även till den traditionella nyhetsbevakningen.

Från kulturjournalistiskt håll har de uppluckrade gränserna ofta upplevts som ett hot, sällan som en möjlighet. Kulturjournalistikens gränser är ett försök
till positionsbestämning av en genre som sägs ha befunnit sig i kris åtminstone de senaste tjugo åren. Åtta författare, med olika kulturjournalistisk bakgrund,
reflekterar kring kulturjournalistiken, inte bara utifrån hur den ser ut idag, utan lika mycket utifrån vad den skulle kunna vara.

Kulturjournalistikens gränser är en polemisk lärobok som förhoppningsvis kan tjäna som tankeväckare och inspiration för alla som ägnar sig åt eller intresserar sig för professionellt skrivande.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kulturjournalistikens gränser
  2. +
  3. Snölandets fattiga ungdom till hjälp : om kvinnor och män kring Norrbottens arbetsstugor för barn 1903-1933

De som köpt den här boken har ofta också köpt Snölandets fattiga ungdom till hjälp : om kvinn... av Gerda Helena Lindskog (häftad).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kulturjournalistikens gränser. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Ger en bra helhetsbild av kulturjournalistiken i dag...
    Sandra, 25 september 2013

    Ger en bra helhetsbild av kulturjournalistiken i dag samtidigt som läsaren får ta del av dess historia och tankar om framtiden. Dock behöver man vara lite insatt i ämnet annars kan det stundvis bli svårt att hänga med.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Kulturjournalistikens gränser