Virginia Woolf : en författarbiografi (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Litterära profiler
Antal sidor
135
Utgivningsdatum
2010-12-16
Upplaga
1
Förlag
H:ström Text & Kultur
Dimensioner
191 x 130 x 8 mm
Vikt
260 g
SAB
Gez Woolf, Virginia
ISBN
9789173271417

Virginia Woolf : en författarbiografi

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2010-12-16
199
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Virginia Woolf skrev tio romaner. Det är lätt att glömma bort när hennes liv ska summeras. Den som söker sig till romanerna finner där något som tillbakavisar alla de schabloner som spridits kring hennes person. Hon är en passionerad författare, som oförfärat ger sig ut på allt djärvare vågspel, som kom att innehålla några av modernismens ofrånkomligt mest givande ögonblick, i Mrs Dalloway och Mot fyren. Med Orlando skriver hon en av förra seklets mest fantasifulla och mest kärleksfulla romaner, och med Vågorna den sexigaste romanen på engelska.

Denna bok fokuserar på dessa tio romaner, men innehåller också en genomgång av hennes två epokgörande essäer, Ett eget rum och Tre guineas, och även en skildring av hur hennes liv subtilt samspelar med skrivandet, samt en presentation av Bloomsburygruppen där hon hade sin hemhörighet och som skapade förutsättningarna för hennes epokgörande projekt som en av litteraturens stigfinnare och banbrytare.

Björn Kohlström är född i Umeå, men arbetar som gymnasilärare i Jönköpning.
---
"Jag som dagligen läser bloggaren Bernurs lidelsefullt engagerade, kunniga och personliga reflexioner om litteratur och musik gläds nu åt att Björn Kohlström också i bokform skriver med lätt hand men engagerat och kunnigt. Här finns nästan inga fotnoter, men många drastiska - någon gång alltför drastiska - kommentarer. Framför allt vittnar Björn Kohlströms debutbok om en noggrann läsning av såväl Virginia Woolfs romaner som av hennes två epokgörande essäer Ett eget rum och Tre guineas samtidigt som han känsligt skildrar hur författarens liv samspelar med hennes skrivkonst". Lena Kjerén Edman, Västerbottens-Kuriren
---
"Det är ett imponerande arbete som Kohlström nu har presenterat med sin biografi, även om jag antar att det kommer att stöta på patrull hos litteraturvetare som har investerat prestige i en viss tolkning av Woolf.

Om nu resterande delar av serien "Litterära profiler" håller samma tyngd och klass så är jag övertygad om att det kommer att påverka vår samtida litteraturkanon". Kristian Lundberg, Norrköpings Tidningar
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Virginia Woolf : en författarbiografi
  2. +
  3. Från terrorns frontlinjer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från terrorns frontlinjer av Magnus Ranstorp (pocket).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Björn Kohlström