Kerstin Ekman : en värld av berättelser (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Litterära profiler
Antal sidor
141
Utgivningsdatum
2011-09-13
Upplaga
1
Förlag
H:ström Text & Kultur
Dimensioner
130 x 190 x 10 mm
Vikt
180 g
SAB
Gcz Ekman, Kerstin
ISBN
9789173271578
Kerstin Ekman : en värld av berättelser (häftad)

Kerstin Ekman : en värld av berättelser

Häftad Svenska, 2011-09-13
179
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kerstin Ekman tror på berättelsen. I hennes författargärning löper denna förvissning som en röd tråd, ständigt återkommande i såväl hennes romaner som i essäer och debattartiklar. Oavsett vilket ämne Ekman närmar sig finns det intima förhållandet mellan liv och berättelse, mellan människan och konsten. Ekmans särpräglade idéer om konst och litteratur är en blandning av högtflygande ideal och knastertorrt bondförnuft.

Kerstin Ekman är en av de viktigaste författarna i svensk samtidslitteratur. Sitt stora, breda genombrott fick hon 1974 med romanen
Häxringarna. Den är första delen av fyra i sviten Kvinnorna och staden, som skildrar moderniseringen och industrialismens framväxt och inte minst hur kvinnors liv gestaltade sig under dessa omvälvande
samhällsförändringar. Hon har också blivit känd som skildrare av norrländsk glesbygd och har prisats mångfalt för sina romaner. Kerstin Ekman är en av få svenska författare som aldrig förlorar sin intellektuella trovärdighet samtidigt som hennes böcker går ut i stora upplagor.

Therese Eriksson, född 1981, är bördig från norduppländska Skutskär, bor nu i Bagarmossen söder om Stockholm, men längtar ständigt efter Västerbottens vidder. Verksam som litteraturkritiker och kulturskribent, och medverkar regelbundet i tidningar som Fokus, Helsingborgs Dagblad, LO-tidningen, Residence och Upsala Nya Tidning. Har en sambo, två döttrar, en fil mag i litteraturvetenskap och är tillsammans med Jenny Maria Nilsson aktuell som redaktör för ett nummer av Norstedts litteraturtidskrift Album.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kerstin Ekman : en värld av berättelser
  2. +
  3. Det mörka våldet : spåren av en subjektsprocess i Kerstin Ekmans författars

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det mörka våldet : spåren av en subjektsprocess... av Annsofi Andersdotter (häftad).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Kerstin Ekman : en värld av berättelser