Skuggan på världens botten och andra berättelser (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
390
Utgivningsdatum
2012-10-01
Upplaga
1
Förlag
H:ström Text & Kultur
Översättare
Arthur Isfelt
Illustratör/Fotograf
Oskar Aspman
Dimensioner
230 x 150 x 25 mm
Vikt
640 g
SAB
Hc
ISBN
9789173271738
Skuggan på världens botten och andra berättelser (häftad)

Skuggan på världens botten och andra berättelser

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2012-10-01
269
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Thomas Ligottis karaktärer rör sig i ett mörker som förefaller besjälat av ett eget medvetande; en värld där svart snö faller och stjärnorna vänder sig
ut och in. Även om innehållet i hans noveller påvisar ett visst inflytande från föregångare som Edgar Allan Poe och H. P. Lovecraft, är han en unik röst
inom skräcklitteraturen och hans prosastil olik alla andras. Han har tilldelats det prestigefyllda Bram Stoker Award inte mindre än tre gånger och även vunnit International Horror Guild Award.

Det fylliga urvalet i Skuggan på världens botten och andra berättelser är hämtat från samtliga av Ligottis novellsamlingar: Songs of a Dead Dreamer
(1986), Grimscribe (1991), Noctuary (1994) och Teatro Grottesco (2007). Med denna utgåva presenteras Thomas Ligotti för första gången på svenska.

Thomas Ligotti (1953) har under ett trettio år långt författarskap etablerat sig som en av de mest inflytelserika skräckförfattarna i samma generation som Ramsey Campbell, T.E.D. Klein och Peter Straub. Med sina säreget nihilistiska och mörka noveller om ett universum i ständig förvandling och om livet betraktat som mardröm har han uppnått kultstatus.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skuggan på världens botten och andra berättelser
  2. +
  3. Förinta

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förinta av Michel Houellebecq (häftad).

Köp båda 2 för 538 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skuggan på världens botten och andra berättelser. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Skuggan växer
    Oscar Jansson Bjurhammer, 12 november 2018

    Läst samtliga noveller i oktobermörkret på en buss mellan 06.00 och 07.00. Obehaget kryper sakta in på dig tills det till slut inte går att tvätta bort. Helt makalöst författarskap!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Thomas Ligotti