Mahabharata : ett urval (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Rosengården
Antal sidor
343
Utgivningsdatum
2013-11-13
Upplaga
1
Förlag
H:ström Text & Kultur
Översättare
Rolf Jonsson
Dimensioner
195 x 135 x 20 mm
Vikt
463 g
SAB
Hce
ISBN
9789173271943
Mahabharata : ett urval (häftad)

Mahabharata : ett urval

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2013-11-13
249
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Ett stort krig, dess förhistoria och konsekvenser. På ena sidan fem bröder och deras allierade, på den andra hundra bröder och deras följemän. De båda arméerna drabbar samman på det heliga Kuruksetra-fältet:

"En bruten hjulaxel, ett söndertrasat banér... En häst rusade förbi, släpande ena halvan av det rämnade spannet efter sig... En arm fallen till marken ännu gripande ett svärd, ett avhugget huvud med öronringar... Då de såg strålande krigsmän indränkta med blod anfalla varandra, svimmade många veklingar och män utan mod i bröstet."

Här presenteras för första gången på svenska ett längre urval från Mahabharata, Indiens urgamla hjältesaga världens längsta berättelse. Verket säger sig innehålla allt vad en människa behöver veta för att uppnå det hon önskar: Vad som finns här angående dharma, nytta, njutning och befrielse finns också på annat ställe, det som inte finns här finns ingen annanstans.

Språkvetaren och indologen Rolf Jonsson har gjort översättningen direkt från origi nalets sanskrit, fogat kommentarer till texten och ger i sitt förord en orienterande inledning till denna outtömliga klassiker.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »