Doris Lessing : en författare i vår tid (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
251
Utgivningsdatum
2016-09-06
Förlag
H:ström Text & Kultur
Medarbetare
Olaussen, Maria (förf.) / Holm, Birgitta (förf.) / Holmquist, Ingrid (red.) / Cavallin, Anna (red.)
Dimensioner
190 x 144 x 23 mm
Vikt
295 g
SAB
Gez Lessing, Doris
ISBN
9789173272254

Doris Lessing : en författare i vår tid

Häftad,  Svenska, 2016-09-06
219
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Doris Lessings mångfasetterade verk är högaktuellt och angeläget i vår tid. Med ämnen som motsätt ningar mellan kvinnor och män, barns utsatta situation, rasism, terror ism och miljöförstöring, och med ett avancerat litterärt formspråk, engagerar och utmanar hennes författarskap och tvingar till eftertanke - oavsett om man håller med om den världsbild och de problemlösningar som framträder eller inte.

Texterna i denna antologi gör nedslag i Lessings omfattande produktion - från debuten med Gräset sjunger (1950) till självbiografierna Under huden och Vandra i skugga på 1990-talet - och kan förhoppningsvis såväl locka nya läsare till Lessings romaner, som få hennes tidigare beundrare att hitta nya infallsvinklar till välbekanta verk.

Medverkande: Jenny Bonnevier, Anna Cavallin, Anneli Dufva, Stefan Helgesson, Birgitta Holm, Ingrid Holmquist, Ulrika Knutson, Ulrika Milles, Maria Olaussen.

Redaktör för boken är Ingrid Holmquist, professor emerita i genusvetenskap, fil.dr. i engel ska. Medredaktör är Anna Cavallin, doktorand i litteraturvetenskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Doris Lessing : en författare i vår tid
  2. +
  3. Till det omöjligas konst : essäer om litteratur och psykoanalys

De som köpt den här boken har ofta också köpt Till det omöjligas konst : essäer om litteratur... av Carin Franzén (häftad).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »