Karin Ek : med kinden mot gråberget (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
443
Utgivningsdatum
2016-10-07
Förlag
H:ström Text & Kultur
Dimensioner
220 x 143 x 36 mm
Vikt
580 g
SAB
Gcz Ek, Karin
ISBN
9789173272285
Karin Ek : med kinden mot gråberget (häftad)

Karin Ek : med kinden mot gråberget

Häftad Svenska, 2016-10-07
248
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Som poet och författare rörde sig Karin Ek (18851926) kring erotikens gåta. "Döden är aldrig så förfärande som de stora själskriserna, de erotiska och de religiösa", skrev hon när hon var tjugotre år och den sista av föräldrarna nyss hade dött.

Hennes bästa läkemedel var naturen: Havet och skogen. Där fann hon "modersfamn och viloställe". Hon kände igen sig i darrgräset som lätt tar eld och hon såg häpet på det gräs som en gång gjorde kärleksbädden mjuk, men några år senare vajar oberört i vinden. "Kan hjärtat allting glömma?"

I denna biografi ges en ny bild av Karin Eks författarskap. Det sam tida kritiker såg som hänsynslös, kvinnlig egocentricitet eller oarti kulerade skrik är i själva verket ett omistligt inslag i det tidiga 1900-talets ångestdiktning. Karin Ek sätter en kvinnlig sensualitet i spel långt före de manliga primitivisternas entré.

Med tillgång till Karin Eks brev och dagböcker ger Anne Brügge här en unik inblick i en kvinnas väg till poesin, och porträtterar i helfigur en mamma och författare som när allt annat rasar fann lindring med kinden mot gråberget.

"Biografin är ett underhållande tidsdokument om kvinnors frigörelse och borgerlig kulturhistoria där kända kulturpersonligheter passerar revy" - Anneli Jordahl / Aftonbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Karin Ek : med kinden mot gråberget
  2. +
  3. Vildkvinnan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vildkvinnan av Cornelia Rönning Södergren (häftad).

Köp båda 2 för 481 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anne Brügge