Världen som vilja och föreställning (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Serie Kultura
Antal sidor
492
Utgivningsdatum
2020-06-26
Upplaga
1
Förlag
h:ström - Text & Kultur AB
Översättare
Efrahim Sköld
Originaltitel
Die Welt als Wille und Vorstellung
Dimensioner
230 x 143 x 29 mm
Vikt
710 g
SAB
Dd,Dj
ISBN
9789173272568

Världen som vilja och föreställning

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2020-06-26
317
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Världen som vilja och föreställning är Arthur Schopenhauers stora, filosofiska livsverk. Hans filosofi erbjuder en världsåskådning, ett sätt att betrakta tillvaron i dess helhet, utifrån en metafysisk grund. Hos honom kombineras västerländsk filosofi med österländsk mysticism. Världen är, för Schopenhauer, vilja och strid, förnuftet bara ett parasitärt bihang till en irrationell och instinktmässigt framvällande vilja. Lidandet är ofrånkomligt, men självförnekelse, estetisk kontemplation och medlidande kan erbjuda lindring.

En lång rad filosofer och tänkare däribland Nietzsche, Freud, Wittgenstein och Cioran har tagit starkt intryck av Schopenhauers tänkande. Samtidigt har hans verk i hög grad beundrats av och influerat konstnärer och diktare som Richard Wagner och Thomas Mann, liksom efterföljare som Michel Houellebecq.

Även om Schopenhauer mer än någon annan kommit att representera den filosofiska pessimismen, är mycket av hans filosofi ägnad åt levnadskonst, åt hur lidande kan övervinnas.

Den föreliggande utgåvan återger Efraim Skölds översättning från 1916, moderniserad och redaktionellt granskad och bearbetad. Karl Karlander, universitetslektor i filosofi vid Stockholms universitet, har försett boken med ett nyskrivet förord.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Världen som vilja och föreställning
  2. +
  3. Så talade Zarathustra : en bok för alla & ingen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Så talade Zarathustra : en bok för alla & ingen av Friedrich Nietzsche (inbunden).

Köp båda 2 för 509 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Världen som vilja och föreställning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Malande besatthet och ren musik.
    Dr. Larson., 22 november 2022

    Knallsubjektiv filosofi med ett stelbent metafysiskt systembygge raljerar pompöst och maler besatt på om världens och filosofins logiska grundsatser där det vetenskapliga alltid framhävs men faller platt på egen orimlighet. Logiken saknar stringens och elegans. Läsaren drabbas av utmattningsleda. Filosofen är egentligen väldigt emotionell, men rigid i sin monolog förblir han. Han verkar nästan lida av Aspberger. Stundtals är det torrfoder för hungriga själar. Den beryktade pessimismen lyser f... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Arthur Schopenhauer