Svenska sjöslag (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
368
Utgivningsdatum
2009-10-20
Förlag
Medströms Bokförlag
Medarbetare
Degerman, Otto (form)
Dimensioner
275 x 215 x 32 mm
Vikt
1818 g
SAB
S-c:k.4,Kc.4
ISBN
9789173290302

Svenska sjöslag

Inbunden,  Svenska, 2009-10-20
279
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Svenska sjöslag av Lars Ericson Wolke och Martin Hårdstedt
Några av världshistoriens största sjöslag har utkämpats av den svenska flottan!

Svenska sjöslag är en svensk marinhistoria av en ny sort - skriven av landets ledande militärhistoriker. Den följer den svenska flottan från Gustav Vasas tid till de nutida operationerna vid Afrikas kust. Boken beskriver såväl sjöslag som de större operationer som de var en del av.

De stora sjöslagen utkämpades i första hand mot Danmark och Ryssland, men även mot nederländare och tyskar. Ibland var 100-tals fartyg och 10 000-tals människor inblandade.

Svenska fartyg under 500 år presenteras och analyseras i detalj på hela uppslag - "så funkade de". Hur var de som seglare? Hur var de för besättningen? Och hur fungerade de i krig? Jämfört med andra länders fartyg?

Särskilda avsnitt i boken hjälper dig att hitta de marina sevärdheterna runt Östersjön. Besök S:t Petersburg, Kronstadt och Köpenhamn - byggda som stora örlogsbaser riktade mot Sverige - liksom Sveaborg, Stockholm och Karlskrona. Välkommen till det marina kulturarvet.

Lars Ericson Wolke är professor i historia vid Försvarshögskolan i Stockholm. Martin Hårdstedt är docent i historia vid Umeå universitet. De stora presentationerna av de svenska fartygen under 500 år har gjorts under ledning av Christer Hägg, välkänd marinexpert, marinmålare, tidigare kommendör och svensk marinattaché i Washington.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna