Militära ledare under kalla kriget (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
360
Utgivningsdatum
2015-01-13
Upplaga
1
Förlag
Medströms Bokförlag
Medarbetare
André, Lars (form)
Dimensioner
246 x 175 x 32 mm
Vikt
1047 g
SAB
Kc.55
ISBN
9789173291262
Militära ledare under kalla kriget (inbunden)

Militära ledare under kalla kriget

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2015-01-13
310
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
De spelade huvudrollerna under en dramatisk period i Sveriges historia. Kalla krigets svenska försvarsmakt var stor, den största organisation som någonsin har funnits i Sverige. Miljoner svenskar utbildades för krigsuppgifter och fullt mobiliserad skulle försvarsmakten ha uppgått till runt 800 000 soldater.

Vad betydde de ledande svenska militärernas personliga insatser för det svenska försvaret under kalla kriget? Vilka var deras drivkrafter? Var hade de ett avgörande inflytande?

Militära ledare under kalla kriget följer karriärerna och analyserar nätverk och kontakter. Inom den militära eliten var det många som stödde varandra och sedan avlöste varandra, medan andra konkurrerade.

Fyra av bokens huvudrollsinnehavare ledde verkligen förband i strid utanför Sveriges gränser, men de flesta hade hela sin karriär i den organisation som utförde sin uppgift i fredstid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Militära ledare under kalla kriget
  2. +
  3. Svenskt flyg under kalla kriget

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svenskt flyg under kalla kriget av Christer Lokind, Lennart Andersson, Michael Fredholm, Mats Hugosson, Per-Göte Lundborg (inbunden).

Köp båda 2 för 669 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Cold war views on Sweden

    Gunnar Artéus, Kent Zetterberg

    Hur såg egentligen omvärlden på Sverige under kalla kriget? På landets militära förmågan? På den svenska neutraliteten? Vad skulle ha hänt om kriget verkligen hade kommit? I den här boken ger fem forskare i USA, Ryssland, Danmark, Norge och Finlan...

Bloggat om Militära ledare under kalla kriget