Birkas skepp (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2018-11-21
Förlag
Medströms Bokförlag
Medarbetare
Magnusson, Thomas (förf.) / Sundström, Amica (förf.)
Dimensioner
245 x 205 x 25 mm
Vikt
1002 g
SAB
Jcabz Birka
ISBN
9789173291316

Birkas skepp

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2018-11-21
349
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vikingatiden i Skandinavien börjar samtidigt som Birka grundas. Nordbornas skepp har nu utvecklats och förbättrats i samspel med den ökande sjöfarten. Framför allt är seglet en stor nyhet i vår del av världen. En nyhet som radikalt förenklar långväga handelsresor och krigståg.

Boken sätter in Birkas skepp i en omvärld av handelskontakter, den värld som skeppen rörde sig i. Birka framstår som en betydande sjöfartsstad i ett närmast världsomspännande handelsnät.

Ny forskning omvärderar mycket av det vi trott oss veta om vikingatiden. Det gäller inte minst handelsresorna i österled och kontakterna med slaverna och det bysantinska kejsarriket. Hur gick sjöresorna till? Hur långt kunde man egentligen ta sig med ett vikingaskepp på de ryska och ukrainska floderna?

Boken utgår från Sjöhistoriska museets nyligen avslutade utgrävningar av Birkas hamn. Fynden presenteras tillsammans med rekonstruktioner av skeppen och båtarna med deras rigg och segel de "svenska" vikingaskeppen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Birkas skepp
  2. +
  3. Tillsammans : människan som människans räddning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tillsammans : människan som människans räddning av Lasse Berg (inbunden).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Birkas skepp. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Birkas skepp
    Yves Devolder, 4 april 2021

    En omfattande bok om en framgångsrik tidig svensk stad. Flera delar för att upptäcka alla detaljer och ge oss en tydlig bild av det förflutna. En bok att rekommenderas.

Visa alla 1 recensioner