Svenskt flyg under kalla kriget (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2016-08-10
Upplaga
1
Förlag
Medströms Bokförlag
Medarbetare
Magnusson, Thomas (förf.) / Olsson, Simon (förf.) / André, Lars (form)
Dimensioner
267 x 205 x 25 mm
Vikt
1253 g
SAB
K.55
ISBN
9789173291347
Svenskt flyg under kalla kriget (inbunden)

Svenskt flyg under kalla kriget

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2016-08-10
359
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Under det kalla kriget hade Sverige ett av världens största flygvapen. Det bestod nästan enbart av svenska stridsflygplan. Bara stormakterna gjorde liknande ansträngningar. Satsningen
berörde hela samhället. Överallt i landet fanns flygflottiljer, hemliga vägbaser och förråd, liksom den svenska flygindustrin med mer än tusen underleverantörer - om kriget skulle komma.

Men hur såg egentligen den svenska krigsplanen ut? De taktiska anvisningarna för flyget, som fram till nu varit hemliga, presenteras här i detalj med hjälp av kartor och grafik. Så skulle luftkriget över Östersjön ha utkämpats!

Det kalla krigets dramatiska händelser och incidenter i luften visas i unika bilder både svenska och sovjetiska foton. Kring ubåt 137 i Gåsefjärden utspelades de mest laddade händelserna i luften med Natoländer, Sovjetunionen och Sverige inblandade.

Boken berättar dessutom för första gången sanningen om de polska tavelförsäljare som på kvällarna ringde på hemma hos Viggenpiloterna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Svenskt flyg under kalla kriget. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande verklighet!
  Lennart, 5 oktober 2016

  Mycket läsvärd bok som på ett initierat sätt belyser ett stycke svensk nutidshistoria. Det som gör boken extra "levande" är ett antal detaljerade fakta- och personskildringar av vilka några i sin samtid torde varit mer eller mindre sekretessbelagda.
  Boken är ett måste för alla som är intresserade av svensk militärhistoria i allmänhet och Flygvapnet i synnerhet!

 2. Bra sammanställning om svenskt flygförsvar
  Joacim Lindbäck, 11 september 2016

  Bra sammanställning om svenskt flygförsvar, taktik och beväpning från slutet av andra världskriget fram till dagens skrala situation. En bok för de som är intresserad av flyghistoria och/eller taktik för svenskt flyg och ledning.

Visa alla 2 recensioner