Från ett kallt krig till ett annat : Stockholm, Leningrad och Moskva 1983-2 (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
355
Utgivningsdatum
2019-05-06
Upplaga
1
Förlag
Medströms Bokförlag
Medarbetare
André, Lars (form)
Dimensioner
217 x 158 x 28 mm
Vikt
679 g
ISBN
9789173291538
Från ett kallt krig till ett annat : Stockholm, Leningrad och Moskva 1983-2 (inbunden)

Från ett kallt krig till ett annat : Stockholm, Leningrad och Moskva 1983-2

Inbunden Svenska, 2019-05-06
343

15% rabatt med kod BF22 i kassan

Gäller t.o.m. söndag 27/11 när du handlar för minst 299 kr. Villkor

  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
"Att försöka förstå Ryssland och dess utveckling har alltid varit grundläggande för dem som utformat Sveriges utrikes- och säkerhetspolitik. 'Jättens andedräkt' har ständigt känts närvarande, för att låna formuleringen från Krister Wahlbäcks bok om Finland och Sverige.

Diplomaten Tomas Bertelman har varit central för denna förståelse under avgörande decennier av först Sovjetunionens styrka, sedan dess sönderfall och den grundläggande förändringen av vår säkerhetspolitiska miljö i och med detta, Rysslands försök till modernisering och demokratisering och därefter dess alltmer auktoritära och revisionistiska kurs.

Tomas Bertelmans tänkande och penna har under decennier spelat en viktig roll för Sveriges utrikespolitik. Bertelman ger insikter, inte bara i decennier som ligger bakom oss, utan i minst lika hög utsträckning i förhållanden som kommer att vara viktiga framöver."

Carl Bildt

 

"En intresseväckande och betydelsefull bok. Med säker analys och djup kunskap skildrar Bertelman Rysslands säkerhetspolitiska utveckling och dilemman. Det är en bok fylld av insikt om det sovjetiska arvet, svårigheten att förutse framtiden och inte minst betydelsen av historisk medvetenhet. Bertelman delar generöst med sig av sina erfarenheter och sätter in sina UD-rapporter i ett sammanhang.

Hans bok är oumbärlig för alla som vill förstå rysk säkerhetspolitik och dess bevekelsegrunder. Analyserna av de sovjetiska rustningarnas drivkrafter och sovjetiska operationella principer bär prägel av klassiska texter.

I en tid av viktiga säkerhetspolitiska förändringar är boken grundläggande för vår kännedom om ryskt agerande och vårt förhållande till Ryssland. Bertelman kryssar mellan inledande illusionslöshet, förhoppningar, önsketänkande, skör optimism och besvikelse. Med hans egna ord: 'Behovet att försöka begripa tänkandet i Moskva förblir minst lika stort som tidigare.'"

Gudrun Persson, docent vid Slaviska institutionen, Stockholms universitet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Från ett kallt krig till ett annat : Stockholm, Leningrad och Moskva 1983-2
  2. +
  3. Onda nätters drömmar : november 1942 och andra världskrigets vändpunkt i 360 korta kapitel

De som köpt den här boken har ofta också köpt Onda nätters drömmar : november 1942 och andra ... av Peter Englund (inbunden).

Köp båda 2 för 582 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tomas Bertelman

  • Resources Society and the Future

    Tomas Bertelman, Ernst Hollander, Carl-Axel Olsson

    Resources, Society and the Future is a report on resources and raw materials and their implications for the future of the Swedish society. This report aims to create a framework for a continuous dialogue in Sweden between the general public and th...