Regi : kreativitet och arbetsledarskap (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
164
Utgivningsdatum
2006-09-01
Upplaga
2
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Molin, Johannes (form)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
220 x 180 x 20 mm
Vikt
420 g
SAB
Ikab
ISBN
9789173310185
Regi : kreativitet och arbetsledarskap (inbunden)

Regi : kreativitet och arbetsledarskap

kreativitet och arbetsredskap

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2006-09-01
209
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kreativitet och arbetsledarskap

Finns det ingen enkel grundläggande regibok? Martha Vestin har fått frågan ett antal gånger, och har även under sin egen verksamhet saknat en sådan bok. Slutligen bestämde hon sig för att skriva den själv.
I förordet skriver hon: "Jag vänder mig till dig som vill arbeta med regi och ännu inte har så stor erfarenhet. Jag vill dela med mig till dig av min erfarenhet. Naturligtvis blir ingen regissör av att läsa i en bok. Detta är heller ingen receptsamling utan snarare en inventering av regissörens arbetsuppgifter och de frågor man under arbetets gång måste ta ställning till."
Boken börjar med de grundläggande frågorna om vad som är teater och vad regissörens funktion är och fortsätter med de konkreta etapperna på vägen mot en teaterföreställning. Vad bör man tänka på vid pjäsval, vilka är inblandade i en teaterproduktion, vilken är skådespelarens roll och hur kan en kollationering se ut?
För teaterintresserade ges även praktiska tips om rekvisita, kostymer och scenografin. Bör man ha riktiga vapen på scen, kan Odysseus vara helt naken när han kommer upp ur havet och vad är en spelbar scenografi? Martha Vestin ger exempel från egna föreställningar och Horst Tuuloskorpis bilder illustrerar.

Martha Vestin är regissör och professor i regi vid Dramatiska Institutet i Stockholm. Hon har undervisat i både Sverige och utomlands, exempelvis i Ryssland, Tanzania, Kamerun och Bangladesh. Hon har tidigare varit verksam vid Riksteatern och som konstnärlig ledare för den fria gruppen Friteatern 19731987.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Regi : kreativitet och arbetsledarskap
  2. +
  3. Dramabok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dramabok av Kent Hägglund, Kirsten Fredin (häftad).

Köp båda 2 för 460 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Regi : kreativitet och arbetsledarskap

Övrig information

Finns det ingen enkel grundläggande regibok? Martha Vestin har fått frågan ett antal gånger, och har även under sin egen verksamhet saknat en sådan bok. Slutligen bestämde hon sig för att skriva den själv. I förordet skriver hon: "Jag vänder mig till dig som vill arbeta med regi och ännu inte har så stor erfarenhet. Jag vill dela med mig till dig av min erfarenhet. Naturligtvis blir ingen regissör av att läsa i bok. Detta är heller ingen receptsamling utan snarare en inventering av regissörens arbetsuppgifter och de frågor man under arbetets gång måste ta ställning till." Boken börjar med de grundläggande frågorna om vad som är teater och vad regissörens funktion är och fortsätter med de konkreta etapperna på vägen mot en teaterföreställning. Vad bör man tänka på vid pjäsval, vilka är inblandade i en teaterproduktion, vilken är skådespelarens roll och hur kan en kollationering se ut? För teaterintresserade ges även praktiska tips om rekvisita, kostymer och scenografi. Bör man ha riktiga vapen på scen, kan Odysseus vara helt naken när han kommer upp ur havet och vad är en spelbar scenografi? Martha Vestin ger exempel från egna föreställningar och Horst Tuuloskorpis bilder illustrerar. Martha Vestin är regissör och professor i regi vid Dramatiska Institutet i Stockholm. Hon har undervisat både i Sverige och utomlands, exempelvis i Ryssland, Tanzania, Kamerun och Bangladesh. Hon har tidigare varit verksam vid Riksteatern och som konstnärlig ledare för den fria gruppen Friteatern 1973-1987.