Dans på lina : Om kvinnors missbruk, familjeliv och behandling (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
237
Utgivningsdatum
2006-10-01
Upplaga
2
Förlag
Carlsson
Dimensioner
220 x 137 x 19 mm
Vikt
300 g
SAB
Ohi,Vln
ISBN
9789173310222
Dans på lina : Om kvinnors missbruk, familjeliv och behandling (häftad)

Dans på lina : Om kvinnors missbruk, familjeliv och behandling

kvinna, mamma, och missbrukare

Häftad Svenska, 2006-10-01
169
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Att jag drack så mycket var min rädsla för att jag inte hade någonstans att bo med barnet jag väntade. Jag skapade en vänskap med flaskan och de andra som drack. Hade jag inte blivit omhändertagen då hade varken jag eller ungen överlevt. Det var precis som om jag förträngde skador på barnet. Mina kamrater försökte många gånger tala om det för mig, men jag kände det som att jag är inte med barn.

Denna kvinna, Katja, bedövade sig med en helflaska sprit om dagen och födde ett skadat barn. I boken berättar Katja om sin graviditet och sitt moderskap. Hon är en av de mycket utsatta kvinnor som här får komma till tals.

Under många år har författaren Karin Trulsson mött misbrukande kvinnor först under sin verksamhet med praktiskt socialt utvecklingsarbete och senare i sin forskning. Det är kvinnorna själva och deras möten i familjelivet som Trulsson velat utforska och förstå. Hon har förljt deras livsbanor från tidig barndom in i vuxen ålder.

Karin Trulsson är socialarbetare och forskare i Malmö/Lund. Hon har tidigare givit ut två böcker med liknande tema, Kvinnorummet (1993) och Det är i alla fall mitt barn en studie om att vara missbrukare och mamma (1998).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dans på lina : Om kvinnors missbruk, familjeliv och behandling
  2. +
  3. De som inte vill något får bo på natthärbärge

De som köpt den här boken har ofta också köpt De som inte vill något får bo på natthärbärge av Thord Eriksson (pocket).

Köp båda 2 för 228 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

"Att jag drack så mycket var min rädsla för att jag inte hade någonstans att bo med barnet jag väntade. Jag skapade en vänskap med flaskan och de andra som drack. Hade jag inte blivit omhändertagen då hade varken jag eller ungen överlevt. Det var precis som om jag förträngde skador på barnet. Mina kamrater försökte många gånger tala om det för mig, men jag kände det som att jag är inte med barn."

Katja bedövade sig med en helflaska sprit om dagen och födde ett skadat barn. Katja är en av de mycket utsatta kvinnor som här berättar om sin graviditet och sitt moderskap.

Under många år har författaren Karin Trulsson mött misbrukande kvinnor - först under sin verksamhet med praktiskt socialt utvecklingsarbete och senare i sin forskning. Det är kvinnorna själva och deras möten i familjelivet som Trulsson velat utforska och förstå. Hon har förljt deras livsbanor från tidig barndom in i vuxen ålder.