"Du kan glömma bort ditt eget barn" : kvinna i krig (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2009-04-30
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Hoelstad, Malin (foto)
Dimensioner
210 x 150 x 15 mm
Vikt
590 g
SAB
Ohja-pdaa,Vndp
ISBN
9789173312417
"Du kan glömma bort ditt eget barn" : kvinna i krig (häftad)

"Du kan glömma bort ditt eget barn" : kvinna i krig

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2009-04-30

Slutsåld

I krig är ofta kvinnor särskilt svårt drabbade. De och deras barn är oavsiktliga offer för bomber och kulor. De kränks och skadas genom sexualiserat våld.De smittas av sjukdomar som HIV/AIDS och utnyttjas som produktionsmaskiner för fiendens barn.
I "Du kan glömma bort ditt eget barn" uppmärksammar journalisten och författaren Christina Wahldén kvinnors utsatthet i väpnade konflikter och i efterkrigssituationer. Boken är skriven på uppdrag av Svenska Röda Korset som ett led i kampanjen Rädda mammorna 2009. Texten behandlar konflikter världen över, men tyngdpunkten ligger på Demokratiska Republiken Kongo, ett land där det sexuella våldet mot kvinnor har varit och fortfarande är exempellöst i sin grymhet. Författaren har gjort två resor till landet och i boken finns genomgående insprängt porträtt och reportage från dessa vistelser. Med på resorna var fotografen Malin Hoelstad, vars färgbilder på ett gripande sätt naglar fast såväl krigets misär som styrkan hos de kvinnor som blivit utsatta.

Christina Wahldén har författat ett tiotal böcker för barn och vuxna, bland annat Till salu som handlar om människosmuggling och könshandel. Ett starkt samhällsengagemang syns inte bara i böckerna utan också i hennes journalistiska gärning. Som kriminalreporter på Svenska Dagbladet återkommer hon ofta till grova våldsbrott, framför allt om våld mot kvinnor. Malin Hoelstad är en erfaren fotograf med reportage och porträtt som specialitet. Hon har under många år delat sin tid mellan Svenska Dagbladet och olika frilandsuppdrag.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Christina Wahldén