Förskola för de allra minsta : på gott och ont (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2009-12-07
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Dimensioner
210 x 130 x 15 mm
Vikt
230 g
SAB
Em.01
ISBN
9789173312677
Förskola för de allra minsta : på gott och ont (häftad)

Förskola för de allra minsta : på gott och ont

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2009-12-07
177
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
I dagsläget är hälften av de svenska ettåringarna inskrivna i förskolan och det är därför väldigt viktigt att nivån och kvaliteten på förskolan granskas. Det här är ett pionjärarbete om förskolans positiva effekter, men också om dess grundläggande problem. Här diskuteras de första årens betydelse för utvecklingen bl.a. ur ett hjärnfysiologiskt perspektiv. Vidare presenterass rön om idealet för gruppstorlek, samspelet mellan barn och vuxna, lekens betydelse, invänjning, separation och anknytning.

Boken har tre redaktörer. Magnus Kihlbom är psykoanalytiker och barn- och ungdomspsykiater, Gunilla Niss är förskolepedagog och Birgitta Lidholt har disputerat på förskolepersonalens situation vid inbesparingar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Förskola för de allra minsta : på gott och ont. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En mycket bra bok, rekommenderas varmt. Den borde...

    En mycket bra bok, rekommenderas varmt. Den borde politiker läsa som beslutar i barn och utbildningsnämnden. Vad viktigt det är med små grupper.

  2. Den här boken borde vara obligatorisk för alla som...
    birgitta wikström, 15 april 2013

    Den här boken borde vara obligatorisk för alla som har att göra med små barn, särskilt politiker med ansvar för förskoleverksamheten. Den är beskrivande och saklig, lättläst och författarna är fullt insatta i den verklighet som våra små barn lever i.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna