Ett vin blir till : arbetet i vingården och i vinkällaren (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
295
Utgivningsdatum
2009-11-17
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Antonisen, Petter (form) / Karlsson, Per (foto)
Dimensioner
245 x 176 x 21 mm
Vikt
940 g
SAB
Qee
ISBN
9789173312707
Ett vin blir till : arbetet i vingården och i vinkällaren (inbunden)

Ett vin blir till : arbetet i vingården och i vinkällaren

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2009-11-17
299
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Den första utförliga och kunniga boken om hur vin blir till. 80% av ett vins kvalitet bestäms redan i vingården, hävdar vissa producenter. Att skörda fina druvor är viktigt, naturligtvis. Under senare decennier har arbetet i jäshallarna moderniserats med ny teknik och nya uppfinningar. Det finns fler möjligheter vid själva vinifikationen.
Alla är idag överens om kvalitetens betydelse, medan metoderna diskuteras. Vinframställning är reglerad i lag, även om bestämmelserna varierar i stränghet.
Informativt beskrivs, diskuteras och analyseras här vinarbetet, indelat i avdelningarna Vingården och Vinkällaren. Britt och Per Karlsson besöker, samtalar och intervjuar inblandade producenter i olika led. Tonvikten ligger i Frankrike, men de studerar i både övriga Europa och i Nya vinvärlden.

Författaren och fotografen arbetar själva med vin och vininformation på heltid, de är bosatta i Paris. Britt Karlsson är också domare i vinjuries på olika håll i världen. Båda medverkar i den stora boken Languedoc (2007).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ett vin blir till : arbetet i vingården och i vinkällaren. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Heltäckande om arbetet i vingården och vinerriet....
    Gunnar Skoog, 21 oktober 2013

    Heltäckande om arbetet i vingården och vinerriet. Lättläst och klart framställt. Mest vinklad mot den "gamla" världens vingårdar. Borde vara en självklar kursbok för munskänkarnas druvkurs - mycket roligare en deras kompendium!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Ett vin blir till : arbetet i vingården o...