Jag vet inte : självkännedom genom humor, buddhism och psykoterapi (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2010-04-12
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Sjöström, Eva (form)
Dimensioner
220 x 145 x 20 mm
Vikt
460 g
SAB
Lz Bärmark, Jan
ISBN
9789173312974
Jag vet inte : självkännedom genom humor, buddhism och psykoterapi (inbunden)

Jag vet inte : självkännedom genom humor, buddhism och psykoterapi

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2010-04-12
181
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Hur skall jag lära känna mig själv? Det är i relationen med andra människor, andra tankestilar och andra kulturer jag lär känna mig själv. Det är i mötet med ett Du jag lär känna mig själv.
Det finns många sätt att lära känna verkligheten: dialogen, humorn, poesin, konsten, vetenskapen, musiken och mystiken. Vi kan närma oss verkligheten genom att lägga tonvikten vid teorier och abstraktioner. Den vägen har Jan Bärmark gått i sin profession som vetenskapsteoretiker. Den mer sensuella kunskapsformen har han försökt tillfredsställa i psykoterapi, buddhism och jazzmusik. Som ung på 1960-talet gjorde han sina viktigaste och djupaste erfarenheter genom musiken.
Denna bok utgör, kan man säga, Jan Bärmarks credo efter en allt annat än rak väg till personlig och yrkesmässig insikt. Han tar oss med till den helige galningen Drukpa Kunley, skriver om att spränga neuroser och att sova sig frisk, träffar en tysk lama i Tibet och en kyrkogårdslama som kommer till Göteborg. Han skriver vidare om västerländsk buddhism, buddhism och psykoanalys och psykoanalysens mystiker och begreppet självkännedom.
Han för lärda och ofrånkomliga resonemang om tillvarons beskaffenhet utifrån sin forskning och sina personliga erfarenheter och han ställer den viktiga frågan: Är kritiskt tänkande bara förunnat västerlandet?

Jan Bärmark är vetenskapsteoretiker. Han har tidigare utgivit bl.a. Den läkande Buddha (2007) på Carlsson Bokförlag och Självförverkligandets psykologi på annat förlag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jag vet inte : självkännedom genom humor, buddhism och psykoterapi
  2. +
  3. Sverigevänner : historien om hur pappa och jag försökte bli svenskast på Tjörn

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sverigevänner : historien om hur pappa och jag ... av Arash Sanari (pocket).

Köp båda 2 för 240 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jan Bärmark

  • Den läkande Buddha

    Jan Bärmark

    Hälsa är balans. Om förhållandet mellan läkekonst och Buddhism i Tibet. Författaren Jan Bärmark har talat med tibetanska läkare och lamor och följt tibetanska läkares arbete i Sverige, Nepal, Indien och Tibet. I fokus står frågor om buddhismens vä...