Avtryck av liv (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
356
Utgivningsdatum
2010-04-14
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Kampmann, Hack (red.)
Dimensioner
220 x 155 x 27 mm
Vikt
780 g
SAB
K.2
ISBN
9789173313162
Avtryck av liv (inbunden)

Avtryck av liv

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2010-04-14
209
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I Avtryck av liv tar en djupt bildad person till orda. Nylander skriver om Öst och Väst, om Minos värld, om Stenar och Människor och Gudar. Här kan man läsa om arierna och hatets antropologi, om det förlorade paradiset, om Thermopyle som Greklads lås, om den orörda furstegraven. Vidare om Stenens budskap och Turkisk tremor, om humanister vid Medelhavet, om den gränslösa arkeologin, om döden i Istanbul och oändligt mycket annat om arkeologi, historia och religion runt särskilt Medelhavet. Det är vidsynt, lärt och infallsrikt personligt och engagerat. Klassisk bildning i bästa njutbara form.

Carl Nylander är diplomatbarn, uppvuxen och skolad på många platser, därför blev en internationell karriär/verksamhet naturlig för honom. Han var under decennier legendarisk föreståndare för Svenska institutet i Rom, professor i Köpenhamn, författare på andra språk, verksam runt Medelhavet, helklassiskt bildad och utbildad.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Avtryck av liv
  2. +
  3. Rena rama forntiden. Lärarhandledning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rena rama forntiden. Lärarhandledning av Jonathan Lindström, Elisabeth Wahlbom (häftad).

Köp båda 2 för 528 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Avtryck av liv. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Läs den
    karin Bjorkman, 10 juli 2015

    En underbar bok full av visdom o lärdom. Har inte läst något så bra sedan jag läste Den djupa brunnen av samme författare.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Avtryck av liv