Samtidsislam : unga muslimer i Malmö och Köpenhamn (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
229
Utgivningsdatum
2010-04-15
Förlag
Carlsson
Illustratör/Fotograf
Peter Hallin, Jonas Otterbeck
Dimensioner
240 x 170 x 15 mm
Vikt
520 g
SAB
Cmdd-cz Malmö,Cmdd-cz Köpenhamn,Oabkba-cz Malmö,Oabkba-cz Köpenhamn
ISBN
9789173313179
Samtidsislam : unga muslimer i Malmö och Köpenhamn (häftad)

Samtidsislam : unga muslimer i Malmö och Köpenhamn

Häftad Svenska, 2010-04-15
209
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
"Innan kände jag att jag var religiös bara i att uppfylla grejer alltså jag förstod inte vad jag gjorde. Nu kanske jag inte gör lika mycket som jag gjorde förr men det känns som jag är mer muslim eller typ har mer tro för att jag förstår litet mer innebörden av vad jag håller på med, men det känns som jag är starkare nu, än förr." (Citat ur boken)

En bok om unga muslimer i Malmö och Köpenhamn och om hur de ser på sig själva i förhållande till sin religion. De talar om allt från vardagsritualer och hur man bör uppträda som muslim till hur mycket man måste känna till om sin egen religion. Boken är kongenialt illustrerad av serietecknaren Peter Hallin.

Ett av författarens syften med boken är att skapa motbilder till icke-muslimska föreställningar om islam i Skandinavien men även till europeiska, islamistiska presentationer. De ignorerar stora grupper muslimer och många islamtolkningar. Det andra syftet är att visa hur de unga vuxna i studien har rätt till de facto äger sin religiositet och att vi inte kan lämna över rätten att definiera hur deras religiositet ser ut eller ska se ut till andra, till exempel religiösa experter, om vi tar studier av makt, diskurs och institutionalisering på allvar.

Jonas Otterbeck disputerade år 2000 i ämnet islamologi. Han har sedan dess undervisat och forskat vid Internationell Migration och Etniska Relationer, Malmö högskola. Under 2009 arbetar Otterbeck som tillförordnad lektor i islamologi, CTR. Hans forskning har framför allt rört olika aspekter av islam i Sverige. För tillfället forskar han dock om arabvärldens muslimska lärdes syn på populärmusik vid Centrum för Mellanösternstudier.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Samtidsislam : unga muslimer i Malmö och Köpenhamn
  2. +
  3. Religion i Sverige

De som köpt den här boken har ofta också köpt Religion i Sverige av Ingvar Svanberg, David Westerlund, Andreas Wadensjö (häftad).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jonas Otterbeck