Var Hitler en demon? (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Tysk-europeisk historia i nazismens skugga (del 1)
Antal sidor
393
Utgivningsdatum
2011-02-11
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Dimensioner
220 x 155 x 25 mm
Vikt
840 g
SAB
Kf
ISBN
9789173313445
Var Hitler en demon? (inbunden)

Var Hitler en demon?

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2011-02-11
239
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Med säker överblick tecknar Eberan 1900-talets tyska historia. Hon har som vetenskaplig skribent och historiker, svensk men bosatt i Hamburg sedan 50 år, en förtrogenhet med det tyska samhället och samtidigt i förening med ett utifrån-perspektiv. Hon knyter samman första och andra världskriget till ett stort europeiskt krig. Hon undersöker vad som förenar och skiljer, vad som kan vara tyskt eller allmänmänskligt i mentalitet och samhällssyn. Naturligtvis behandlar hon Hitler, nazismen och skulden, hon jämför efterkrigstidens båda Tyskland, DDR och Förbundsrepubliken. Här presenteras politiker men också författare och andra viktiga personer. En kronologisk sammanställning över den tyska historien presenteras. Boken är illustrerad och försedd med koncentrerade faktarutor.

Barbro Eberan, bosatt i Hamburg och fritidsboende i Sverige, är vetenskapsjournalist och författare, verksam i både svensk och tysk media. Medarbetar bl.a. i Svenska Dagbladet och Axess.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Var Hitler en demon?
 2. +
 3. Brunt arv : skuldfrågan efter Tysklands återförening 1990

De som köpt den här boken har ofta också köpt Brunt arv : skuldfrågan efter Tysklands återför... av Barbro Eberan (inbunden).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Var Hitler en demon?. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Hitler demon?
  Christer Nilsson, 20 juli 2015

  Intressant, fast kanske lite väl översiktligt. Dock bra för den som behöver en ingång till den tyska historien. Speciellt givande diskussionen om den tyska skuldfrågan.

 2. Djupare analys efterlyses
  Marie, 25 september 2011

  Det här är ingen bok för de inbitna i detta ämne, däremot kan jag varmt rekommendera den till sådana som kanske inte riktigt har någon djupare kunskap kring Hitler och NSDAP-maskineriet under 1900-talets världskrigs-era. Eberan kommenterar själv i bokens inledning att den inte är riktad till akademiker eller forskare vilket är någonting jag vill understryka; denna bok riktar sig till den som vill fundera djupare kring Hitlermyten, kanske mer som en ingångsbok till ett ämne med stort teoretisk... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Var Hitler en demon?