Gudaspis för hjärtat : olivolja, vitlök, vin och choklad (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
142
Utgivningsdatum
2010-11-03
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Illustratör/Fotograf
Mats Gustafsson
Dimensioner
198 x 131 x 17 mm
Vikt
260 g
SAB
Vmb,Qcaa
ISBN
9789173313544
Gudaspis för hjärtat : olivolja, vitlök, vin och choklad (inbunden)

Gudaspis för hjärtat : olivolja, vitlök, vin och choklad

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden, Svenska, 2010-11-03
219
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Olivoljan är en naturprodukt som lovsjungits av många för sin nyttighet och smakfullhet. Vitlöken har sedan antiken varit en kunglig spis. Choklad har likaså hälsosamma effekter, precis som nötter och mandel. Om bland annat dessa råvaror och hur de kan användas och tillredas berättar här hjärtläkaren Bengt W Johansson. Hans utgångspunkt är god och aptitlig mat för mat- och vinälskaren, men samtidigt skall den vara nyttig. Här ges recept och förslag som är utmärkt kost för hjärtat, som motverkar åderförkalkningssjukdomar. Livskvaliteten ökar genom denna hjärtvänliga kost. Klok och aptitretande läsning.

Bengt W Johansson är hjärtspecialist och tidigare överläkare vid MAS i Malmö/Lund. Också författare och tidningsskribent med kostfrågor som specialitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Gudaspis för hjärtat : olivolja, vitlök, vin och choklad
 2. +
 3. Det goda livet : maten som gör skillnad för din hälsa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det goda livet : maten som gör skillnad för din... av Tareq Taylor, Sara Ask (inbunden).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Gudaspis för hjärtat : olivolja, vitlök, vin och choklad. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant bok
  Louise Berglund, 9 februari 2023

  Jag tyckte om boken, som är innehållsrik på ett lättsamt sätt. Jag hade dock trott det skulle vara lite fler tips på goda rätter eftersom författaren inte bara är kardiolog, utan dessutom vän av mat och dryck, efter vad jag förstod. Det är en ovärderligt informativ text och det var framför allt mycket givande och lärorikt att läsa om transfetter som den riktigt stora boven i dramat. De borde förbjudas! Det är en klok och trivsam bok, men jag vill gärna se lite fler recept, som sagt.

 2. Hjärtegott
  Lena Persson, 6 december 2016

  En nyttig och rolig bok om livets väsentligheter. Bengt är inte bara en skicklig hjärtspecialist utan också en duktig författare och konversatör.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Bengt W Johansson

 • Kyla : i vetenskap och konst

  Bengt W Johansson, Torbjörn Messner, Jan O Mattsson, Helge Brändström, John Hedh

    I vetenskap och konst Kyla är ett begrepp med många innebörder. Inte minst i dessa tider då klimatet och väderförhållanden diskuteras över hela världen. Hälsa och väder är likaså intimt förknippade med varandra. Kyla kan vara både något pos...