Kuba (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
699
Utgivningsdatum
2011-01-20
Upplaga
2
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Gustafsson, Thomas (foto)
Dimensioner
230 x 163 x 34 mm
Vikt
1280 g
SAB
Nqchaa,Kqchaa,Ocf-qchaa
ISBN
9789173313704
Kuba (inbunden)

Kuba

(13 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2011-01-20

Slutsåld

Under den senaste tiden har världens fokus riktats mot Kuba. Kommer revolutionen att överleva de stora ekonomiska svårigheterna landet befinner sig i? Hur går det med reformerna som Raúl Castro vill genomföra? Vad händer efter bröderna Castro? Vem har makten nu? Hur ser militärens ökade inflytande ut? Vad händer inom oppositionen?

Allt detta och mycket mer tar Kubakännaren Thomas Gustafsson upp i den nya aktualiserade och uppdaterade utgåvan av den numera klassiska fackboken Kuba, utgiven på Carlsson Bokförlag. I boken skildras det kubanska samhällets alla delar närgånget och kritiskt men också kärleksfullt. Historiska skeenden placeras i sitt sammanhang. De politiska förvecklingarna och maktkampen analyseras.

Få länder väcker lika starka känslor som Kuba. Många har åsikter om vad som bör ske med landet. Många vill också resa dit för att skaffa sig en egen uppfattning innan det är för sent. Under den senaste tiden har den svenska charterindustrin lanserat Kuba som nästa stora destination.

Det här är boken som ingen Kubaintresserad eller Kubaresenär kan vara utan!

Sagt om den första utgåvan:

Den bästa bok som finns om Kuba på svenska DN
Allt du undrat om Kuba LO-Tidningen
Referensverk SvD
Den totala boken om Kuba P4
En bred och tillgänglig introduktion Aftonbladet

Thomas gustafsson är journalist och hispanist, expert på den spansktalande världens historia, politik och kultur. Författare till en rad initierade och hyllade böcker om Kuba och Spanien där han under många år varit verksam som korrespondent. Efter att ha rapporterat från Kuba sedan 1980-talet räknas Thomas Gustafsson i dag som Sveriges främste oberoende Kubakännare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Kuba. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Toppenbok
  Per , 5 januari 2016

  En imponerande bok! Bred och djup information om alla sidor av Kuba, Dessutom välskriven.
  Man känner för att läsa fler böcker av denne författare. Skulle dock, av praktiska skäl, vilja ha böckerna i pocketformat.

 2. Gripande
  Susanne, 14 november 2015

  Läste den före resan till Kuba och återvände till boken direkt efter resan. Det har nu gått ett år sedan jag läste den men kommer fortfarande på mig själv med att återkalla stycken från boken och ibland när den inte är utlånad läser jag om ett stycke. Ska du till Kuba - missa inte denna bok!

 3. Att läsa boken "Kuba" blir en gripande upplevelse!
  Lena Westling, 18 februari 2014

  Lånade först - med tvekan - boken inför Kubaresan. En riktig "tegelsten", för omfattande? Men icke!

  En lättläst, uppenbarligen mycket sakkunnig bok om Kuba, sett ur alla tänkbara aspekter!

  Jag tog med låneboken till Kuba och hade en väldig nytta av den under vistelsen där. Den gav både djup och bredd åt alla intryck.

  När jag kom hem köpte jag boken direkt och fortsätter att läsa den; repeterar avsnitt och har fått lust att lära mig på allvar om det fantastiska la... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Thomas Gustafsson