Papper - en mänsklig historia (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
312
Utgivningsdatum
2010-12-16
Upplaga
2
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Ogden, Johan (form)
Dimensioner
216 x 172 x 26 mm
Vikt
820 g
SAB
Aeb,Pi:k
ISBN
9789173313810
Papper - en mänsklig historia (inbunden)

Papper - en mänsklig historia

Inbunden Svenska, 2010-12-16
319
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Papper är i hög grad en mänsklig historia papper spelar en roll i alla kulturer och alla språk har ett ord för papper. Här i västerlandet följer papperet människan alltifrån inträdet till utträdet ur denna värld.

Som mycket annat uppfanns papperet i Kina och landet är idag världens största producent av papper.

Att papper finns i böcker, tidningar och tidskrifter, liksom i hygienartiklar, hushållspapper och annat. Samtidigt är papper ett anonymt material som vi omger oss med och brukar utan att tänka på saken.

Papper är oftast billigt, men det får ett helt annat pris om Rembrandt eller Picasso skriver sitt namn på det. För att inte tala om när Riksbanken låter trycka sedlar på det.

I denna volym får läsaren följa med på en kulturhistorisk resa i en mångfacetterad värld. Vår ciceron tillika författare vet mer om papper än de flesta. Välformulerat, tvärvetenskapligt och engagerat berättar han om papperets och pappersprodukternas historia. Boken är rikt illustrerad.

Per Jerkeman är ingenjör och har under 40 år arbetat inom pappersindustrin som forskare, produktutvecklare och konsult. I boken ger han prov på breda kunskaper också inom humaniora, därtill på ett njutbart språk.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Papper - en mänsklig historia
  2. +
  3. Det fallna imperiet : Ryssland och väst under Vladimir Putin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det fallna imperiet : Ryssland och väst under V... av Martin Kragh (inbunden).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Per Jerkeman