Trådarbete (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
209
Utgivningsdatum
2011-10-04
Förlag
Carlsson
Översättare
Julia Baum
Originaltitel
Flechtwerk
Medarbetare
Nordqvist, Jörgen (form)
Dimensioner
270 x 210 x 25 mm
Vikt
1030 g
SAB
Ia
ISBN
9789173314527
Trådarbete (häftad)

Trådarbete

Häftad,  Svenska, 2011-10-04

Slutsåld

Ytterligare en mycket personlig konstbok med lyriska texter av H.C. Ericson, med tysk och svensk text. En vacker bok med en fin inledande text av kulturskribenten Thomas Steinfeld som bl.a skriver: Mellan dikt och den grafiska formen utvecklas ett dialektiskt fram och tillbaka. Ty minnesbilder är båda, och vad språket producerar genom den lyriska formen alstrar punkt och streck, färg och yta, i den grafiska. Och ju enklare, ju mindre de blir, desto mer tycks de betyda. Det är frestande att vilja förstå tråd och linje, slinga och cirkel, notbild och lyriskt fragment på ett allegoriskt sätt. Men om det verkligen förhåller sig på det sättet kan man inte veta.

Om författaren:
H.C. Ericson är professor i grafisk design och en av Sveriges främsta formgivare, belönad med en rad svenska och internationella priser för sin grafiska form. Han givit ut många böcker och är en uppskattad föreläsare på universitet och högskolor.
Thomas Steinfeld är kulturchef på Suddeütsche Zeitung i München och professor i kulturvetenskap vid universitetet i Luzern, Schweiz.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna