Fjärilssomrar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
218
Utgivningsdatum
2012-09-13
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Carlsson, T (form)
Illustratör/Fotograf
Nils Forshed
Dimensioner
250 x 160 x 20 mm
Vikt
526 g
SAB
Ugjbb
ISBN
9789173315135
Fjärilssomrar (inbunden)

Fjärilssomrar

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2012-09-13
229
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I denna bok porträtteras alla svenska fjärilar i personliga texter, som också är skönlitterära. Ca 75 fjärilsarter fladdrar genom bokens sidor, kompletterade med basfakta, personliga referenser och ett stort antal känsligt gjorda teckningar i blyerts och tusch. Här berättar Bergengren om arters utveckling och fluktuation genom tid och geografi, om vilka miljöer fjärilarna föredrar. Arter kommer och går, en del av dem är periodvis sällsynta men dyker en tid senare upp på nytt. Miljön påverkar i högsta grad deras levnadsmöjligheter. Faktum är att arealen rika fjärilsmarker här i landet, ja, i hela Västeuropa, har halverats de senaste trettio åren. Ett mera fjärilsfattigt landskap är i första hand en uppsjö ekologiska avbräck, en skörare natur skriver Bergengren. Här finns också referenser till expertskrifter, både i lyrikens form och i de klassiska fackstudierna.

Göran Bergengren, bosatt i Östergötland, är poet, naturboksförfattare och kritiker. Han har utgivit en rad böcker med anknytning till natur, både för ungdomar och vuxna. Hans Pilfink är en naturklassiker. Nils Forshed är konstnär och professionell illustratör med inriktning på natur och miljö. Han har utgivit och medverkat i många böcker, bl a Blommor i bondebygd.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fjärilssomrar
  2. +
  3. Än flyger aspfjärilen : om fjärilar och samlande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Än flyger aspfjärilen : om fjärilar och samlande av Staffan Börjesson (inbunden).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fjärilssomrar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Trevlig bok men hade önskat mer bilder på fjärilar....
    Åsa Heine, 17 september 2013

    Trevlig bok men hade önskat mer bilder på fjärilar. Lättläst och intressant med mycket basfakta. Kan läsas av den äldre skaran eftersom den är för faktabaserad för den yngre läsarkretsen.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Göran Bergengren

Bloggat om Fjärilssomrar