Hembygd. Någonstans i Sverige (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
252
Utgivningsdatum
2013-01-15
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Molin, Johannes (form) / Andersson, Jerker (foto)
Dimensioner
200 x 158 x 24 mm
Vikt
616 g
SAB
Mz
ISBN
9789173315210

Hembygd. Någonstans i Sverige

Inbunden,  Svenska, 2013-01-15

Slutsåld

Hur förhåller sig unga till sin hembygd? Vad är bra? Vad är dåligt på orten där de bor? Vill de flytta eller bo kvar? Hur ser de på sina grannar? Vad gör de en fredagskväll? Vad kan de göra för att samhället ska bli bättre? Vad vill de göra om de får mycket makt? Hur ser de på Sverige?

Niclas i Arjeplog stortrivs i sin hembygd, tycker att politik är tjatigt och har hela sitt liv drömt om att bli lastbilschaufför. Isaac, som bor mitt i Stockholm, har rest världen runt och är egen företagare vid 19 års ålder. Suong i Kyrkhult vill bli politiker för att hon har så många drömmar. Avin, som är uppväxt i Hammarkullen och har sin hembygd både här och i Kurdistan, vill bli sedd för den hon är och inte dömd för att hon råkar ha rötterna någon annanstans än i Sverige. Daniel i Alafors anser att den viktigaste frågan är att vi inte ska dela upp oss i vi och dom.

Unga har också skrivit och fotograferat själva dikter, prosa, dialektala ordlistor, vilket ger unika berättelser om deras hembygd och Sverige ur ett ungt perspektiv. Författarna har träffat unga mellan 15 och 23 år med olika social och etnisk bakgrund, olika intressen och förutsättningar, och intervjuat och fotograferat dem runt om i Sverige, från Oxie i söder till Pajala i norr, Stenkumla på Gotland i öster och Skärhamn i väster.

Annica Carlsson Bergdahl är författare och journalist, bosatt i Göteborg; Jerker Andersson är fotograf, bosatt i Göteborg. Annica C.B. och Jerker A. har tidigare utgivit flera böcker, t.ex.Killar, Brudar och Röst, och gjort flera utställningar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Annica Carlsson Bergdahl

  • Vi som arbetar med våra kroppar

    Annica Carlsson Bergdahl

    Två miljoner människor i Sverige har ett kroppsarbete. Om inte kroppsarbetarna går till jobbet stannar Sverige. Varför syns och hörs sällan människor som arbetar med sina kroppar i dagens medier, i nyhetsflödet, på museer, i våra gemensamma offent...

  • Jag är en människa : kvinnor i fängelse

    Annica Carlsson Bergdahl

    Här kommer 14 kvinnor mellan 23 och 61 år till tals: de sitter respektive har suttit i fängelse kortare eller längre tid, dömda för bland annat stölder och missbruksrelaterade brott. De har djupintervjuats av Annica Carlsson Bergdahl. Vad gör det ...