Vinet och miljön : ekologiskt, biodynamiskt och naturligt (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
327
Utgivningsdatum
2012-08-31
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Antonisen, Petter (form) / Karlsson, Per (foto)
Dimensioner
248 x 178 x 24 mm
Vikt
1017 g
SAB
Qee
ISBN
9789173315289
Vinet och miljön : ekologiskt, biodynamiskt och naturligt (inbunden)

Vinet och miljön : ekologiskt, biodynamiskt och naturligt

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2012-08-31
359
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Författarna rör sig i denna föregångsbok i vingårdar i Frankrike, Italien, Spanien, Portugal, Tyskland och andra länder. Fokus i framställningen ligger i sjäva odlandet av vin med koncentration på en så naturlig och ekologisk framställning som möjligt. Här redogörs för skillnaden mellan ekologiskt, biodynamiskt och naturligt odlat vin, och också mellan dessa metoder och det mer ordinära där odlingarna besprutas kemiskt i omgångar och förses med konstgödsel liksom besprutas med ogräsmedel istället för mekanisk bekämpning eller att ogräset får finnas kvar. Man kommer även in på själva skördemetoderna och hur dessa sker. Även i vinkällaren där druvorna vidare förädlas är det stor skillnad på hur man ekologiskt hanterar processen.

Allt fler odlare går över till alrernativ odling och bearbetning. Många små kvalitetsodlare har alltid hanterat sina odlingar naturligt. Instruktiva färgbilder förtydligar framställningen.

Britt och Per Karlsson är bosatta i Paris och arbetar med vinkurser, vinresor och vinbedömning på heltid. Deras förra bok Ett vin blir till utsågs 2011 till Best wine book for professionals i Gourmand Cook Book Award och som vann kategorin Dryckeslitteratur i Årets Svenska Måltidslitteratur 2011.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vinet och miljön : ekologiskt, biodynamiskt och naturligt
  2. +
  3. Världen som väntar : vårt liv i klimatförändringarnas Sverige

De som köpt den här boken har ofta också köpt Världen som väntar : vårt liv i klimatförändrin... av Peter Alestig (inbunden).

Köp båda 2 för 568 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vinet och miljön : ekologiskt, biodynamiskt och naturligt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket bra och informativ bok
    Per Dahlqvist, 3 februari 2015

    Är du intresserad av hållbar vinodling, är det här en boken för dig. Boken är uppdelad i många olika avsnitt, vilket gör den även lämplig som uppslagsverk. Jag läste den med stort nöje.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Britt Karlsson