Till Saltsjöbaden! : en skapelseberättelse (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2012-09-13
Upplaga
2
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Sjöström, Eva (form)
Dimensioner
220 x 160 x 20 mm
Vikt
700 g
SAB
Ncacz Saltsjöbaden,914.87
ISBN
9789173315531
Till Saltsjöbaden! : en skapelseberättelse (inbunden)

Till Saltsjöbaden! : en skapelseberättelse

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2012-09-13
249
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Lars Westman, i många år en mycket uppskattad journalist på tidningen Vi, skriver här Saltsjöbadens Skapelseberättelse, med kumpanerna Knut Wallenbergs och Ernest Thiels ljusskygga spel långt innan de blev Samhällets Stöttepelare och slutade kallas kumpaner men blev ovänner för alltid. Om de inte blivit ovänner hade Thielska Galleriet idag legat i Saltsjöbaden! Om detta och många pikanta historier läser vi i Lars Westmans nya bok. Här blandas humor och allvar. Westman skriver med ett slags kärleksfull distans om de personligheter av alla slag som befolkat hans barndoms och ungdoms Saltsjöbaden.
Vi möter bl.a. Isaac Grünewald, Ferdinand Boberg, poeten Mads Rydman, moster Mimmi, Frank Sinatra och Läkerolkungen Ahlgren.

Några kapitel ur boken:
Han ägde oss!, Ankans stordåd, Det gick med amerikansk fart, Dumpad av alla, Får jag lov? Ja men du är väl försiktig?, Goddagspiltar och hålkortsoperatörer, Kor är felkonstruerade, Who is Flan Sinatla?, Ingen Dödens ö. Ingen Karons färja, Farfar förlorade första ronden mot Isaac, Gubben i fönstret, Ingrid blev nunna, Vad är det för fel på människorna på Solsidan?, Är vi nån sorts torpare under Erstavik?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Till Saltsjöbaden! : en skapelseberättelse. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Lars Westmans bästa bok
    Nils Lennart Nilsson, 26 oktober 2015

    Lars Westman är en legendarisk journalist, inte minst för sina essäer och kåserier i tidningen Vi. Han har många gånger skrivit om sin uppväxt i Saltsjöbaden, men den här gången skriver han Saltsjöbadens historia på ett fullständigt lysande sätt. Det är en personlig historia, ett samhälles historia och på samma gång en historia om hur hela det moderna Sverige växte fram. När Westman är som bäst är han en av landets mest nöjsamma berättare och förnämsta stilister. Jag har läst boken ett par gå... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lars Westman