Caremaskandalen : riskkapitalets fantastiska resa i äldrevården (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2013-12-04
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Dimensioner
200 x 150 x 10 mm
Vikt
267 g
SAB
Ohfe,362.6
ISBN
9789173315548
Caremaskandalen : riskkapitalets fantastiska resa i äldrevården (häftad)

Caremaskandalen : riskkapitalets fantastiska resa i äldrevården

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad Svenska, 2013-12-04
219
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I det tysta har nya aktörer smugit sig in i Sveriges välfärdssystem. Carema, Aleris, Attendo Care. Hösten 2011 skakas Sverige av avslöjanden från Caremas äldreboenden.

Barbro hittar sin döende mamma täckt i sin egen avföring, med ett obehandlat liggsår som färgat benet blått. Tre höga caremachefer får sparken för fusk vid bemanningskontroller och utbildning på boendet Koppargården. Carema får böta drygt 11 miljoner kronor. Snart fylls medierna av skrämmande rapporter från omsorgsjättarna.

Vad händer när de allra tuffaste avkastningskraven möter samhällets mest sköra och utsatta individer? Vad händer när skattemedel investeras i bolag med anonyma ägare och adress i skatteparadis? "Caremaskandalen" är en berättelse om godtrogna politiker, handfallna myndigheter och tystad vårdpersonal.

Erik Palm gjorde den uppmärksammade dokumentärfilmen Vi gav dom vår pappa om Carema för SVT:s Dokument inifrån. Filmen blev startskottet för debatten om riskkapital i äldrevården.

För Vi gav dom vår pappa belönades Palm med Grävande journalisters Guldspaden och TV-priset Kristallen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Caremaskandalen : riskkapitalets fantastiska resa i äldrevården
 2. +
 3. De nya industrialisterna : riskkapitalet och välfärdsbygget

De som köpt den här boken har ofta också köpt De nya industrialisterna : riskkapitalet och vä... av Janerik Larsson (inbunden).

Köp båda 2 för 538 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Caremaskandalen : riskkapitalets fantastiska resa i äldrevården. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk journalistik.
  secostb, 18 september 2014

  Erik Palm porträtterar girigheten som tagit över välfärden på ett nyanserat och mästerligt sätt. Smärtsam men viktig läsning om ett systemfel med stora brister i empati och människors rätt till en fungerande och jämlik vårdapparat.

 2. Den smygande omvandlingen

  Det var Erik Palm som skapade dokumentären "Vi gav dem vår pappa" vilket var grunden för vårdskandalen om Carema.
  Nu lyfter han upp händelserna igen, beskriver hur arbetet genomfördes och vad som hänt sedan dess. Bland annat om hur Caremas försvarare agerade och försökte gå till motangrepp.
  Det här är nyttig, välskriven och aktuell samhällsinformation utan politisk belastning. Helt enkelt ett faktamässigt tungt inlägg om hur det svenska samhället förändrats. På gott eller ont är det u... Läs hela recensionen

 3. Vinst i ställer för kvalitet
  ingskas, 12 mars 2014

  Äldrevård i kommunal eller privat regi kan vara lika bra så länge riskkapitalister hålls utanför sådan verksamhet.Många exempel ï boken visar på hur dessa företag lovar att ha fullgod bemanning och utbildning av personal,men som man sedan inte följer.Verksamhetschefer som får extra bonus om de lyckats spara in på kostnader ex minskad bemanning,ingen vidareutbildning,mindre tid och resurser för äldrevård.
  Skattepengar som ska användas i verksamheten slussas ut till skatteparadis.
  Som l... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Erik Palm