Ägd om makt i huvudet på Ulrika Nandra och Carl Johan De Geer (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
270
Utgivningsdatum
2013-04-18
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Sjöström, Eva (form)
Illustratör/Fotograf
Carl Johan De Geer
Dimensioner
210 x 150 x 20 mm
Vikt
450 g
SAB
Oa,301
ISBN
9789173315647
Ägd om makt i huvudet på Ulrika Nandra och Carl Johan De Geer (häftad)

Ägd om makt i huvudet på Ulrika Nandra och Carl Johan De Geer

(3 röster)
Häftad,  Svenska, 2013-04-18
309
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ägd om makt i huvudet på Ulrika Nandra och Carl Johan De Geer Kan levereras innan julafton
I ett litet kök på Sveriges Television under inspelning av programmet På spåret upptäckte Carl Johan De Geer att han utövar makt. Hans beteende går att jämföra med maktförhållanden på internationell nivå, påstod journalisten Ulrika Nandra där hon satt på en liten pall i köket. Så föddes ett samtal om makt.
Makt är ett ord många använder utan att fundera över hur den uppstår, och på vilket sätt vi själva är med om att skapa den. När går makt från att vara dålig till att vara bra, eller tvärtom? Och går vi inte med på att låta oss kontrolleras?
Konstnären Carl Johan De Geer och journalisten Ulrika Nandra tar oss med på en upptäcktsresa i våra livslandskap när de undersöker maktens natur och vad som krävs för ett hållbart samhälle. Plöstligt visar sig en väv av makt som formar ont och gott, normalt och annorlunda. Genom känslor och behov dras vi in i maktrelationer som lägger grunden för intolerans och ojämlikhet.
Carl Johan De Geers associativa betraktelser och Ulrika Nandras filosofiska resonemang om makt förändrar bilden av vår vardag och ger en bild av vår samtid. Författarna vill med den här självhjälpsboken avliva myten om att makt alltid utövas av någon annan och samtidigt ge verktyg för att kunna bli en friare och mer tolerant människa i ett samhälle som kan kallas hållbart.
I relation till makt är vi alla både förövare och "offer", säger Ulrika Nandra.
Den som har tillgång till många maktverktyg kommer inte att gilla den här läsningen.

Ulrika Nandra har arbetat som journalist inom tidning, tv och radio, bland annat på Aktuellt och Rapport i Svt, Tv4, Tv3, Studio Ett i P1, Svenska Dagbladet, Aftonbladet och Expressen. Hon har också varit frilansjournalist i Bombay och nyhetsreporter i Kapstaden på statliga televisionen SABC.
Nandra har uppmärksammats både i Sverige och internationellt för sitt reportage i Svenska Dagbladet om sexhandeln av unga kvinnor och barn i Bombay, (juli 2007) som ledde till att indiska ambassaden svartlistade henne på obestämd tid när hon skulle återvända för att arbeta för Sveriges Television och press. Ifrån Bombay gjorde Ulrika också en artikelserie om förändrade könsroller i Indien, ett av reportagen finns nu med i högstadiets grundbok i svenska. Ulrika har en fil.kand i freds- och utvecklingsforskning.
Nandra är född och uppvuxen i Sverige med en indisk pappa som föddes i det brittiska Tanzania sedan farföräldrarna emigrerat från Bombay på 30-talet.

Carl Johan De Geer, född i Kanada 1938, är konstnär, filmare och författare. Med Håkan Alexandersson gjorde han tv-serierna Tårtan, Doktor Krall och Privatdetektiven Kant. Han var med och grundade tidskriften Puss och designkollektivet 10-gruppen. Bland hans filmer märks Mormor, Hitler och jag och Med kameran som tröst, del 2. De senaste böckerna är Jakten mot nollpunkten, 2008, Tårtan, 70-talet och jag, 2011 och Vi hade fel 2013. De Geer arbetar på Stockholms stadsteater som scenograf och dramatiker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ägd om makt i huvudet på Ulrika Nandra och Carl Johan De Geer
  2. +
  3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 528 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna