Ett med naturen : Bruno Liljefors och Naturfotograferna (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
173
Utgivningsdatum
2013-03-21
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Söderlund, Göran (förf.) / Sidén, Karin (red.) / Söderlund, Göran (red.)
Dimensioner
316 x 257 x 23 mm
Vikt
1389 g
SAB
Ibz Liljefors, Bruno
ISBN
9789173315821
Ett med naturen : Bruno Liljefors och Naturfotograferna (inbunden)

Ett med naturen : Bruno Liljefors och Naturfotograferna

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2013-03-21
349
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Bruno Liljefors är det svenska naturmåleriets främsta namn även om han nu varit avliden i många år. Hans djur- och fågelmotiv i skog, på gårdar, i havsmiljö eller i luften har ett hjärta i varje svensk. Hans konst lever och inspirerar. I denna bok återges en rad av hans paradmålningar, men också hans förlagor och inspirationsbilder i form av hans fotografier. Parallellt med detta finns foton av några av dagens främsta naturfotografer, mer eller mindre inspirerade av Liljefors verk. En vacker konstbok för både foto- och konstintresserade, liksom för naturvänner.

Författaren Karin Sidén är chef för Waldemarsudde, där Göran Söderlund är förste intendent. Medverkar gör också journalisten och naturfotografen Henrik Ekman, Anna Christine Fogelberg från Uppsala konstmuseum, Hans Henrik Brummer, museiman och författare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ett med naturen : Bruno Liljefors och Naturfotograferna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Underbara bilder med pendling över tid och över...
    ulla Lindqvist, 23 september 2013

    Underbara bilder med pendling över tid och över framställningssätt. Njutningsfull bok! En utmärkt sammanläggning av Bruno Liljefors vackra produktion, hans livsgärning och med en överföring till dagens fotokonst som allt mer börjar tävla med målningens framställning men når inte riktigt fram.

Visa alla 1 recensioner