Hilarys historia : samtal med Hilary Sarnecki 14 september 2007 - 12 augusti 2008 (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
431
Utgivningsdatum
2013-10-02
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Sjöström, Eva (form) / Antonisen, Petter (form)
Dimensioner
250 x 175 x 20 mm
Vikt
1184 g
SAB
Lz Sarnecki, Hilary
ISBN
9789173316118
Hilarys historia : samtal med Hilary Sarnecki 14 september 2007 - 12 augusti 2008 (inbunden)

Hilarys historia : samtal med Hilary Sarnecki 14 september 2007 - 12 augusti 2008

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2013-10-02
319
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
En bok om konsten att överleva i en absurd tillvaro. Om man också har lite tur.

Hilary Sarnecki kom till Sverige 1969 tillsammans med sin familj. Nästan 40 år senare, kort före Hilarys död, bad sonen Jerzy honom att berätta om sitt liv. Det blev 20 långa samtal.
I den här boken får vi ta del av Hilarys skildringar av livet i Polen före andra världskriget, om flykten till Sovjet undan nazisterna, om förvisningen till Sibirien och livet i Uzbekistan, om det strapatsfyllda återvändandet till Polen 1945. Om hur det var att inneha höga befattningar i det kommunistiska Polen och Kina och förlora dessa, och sedan åter fly Polen när antisemitismen fått officiell sanktion i landet.

Det blir många inblickar i en kaotisk verklighet där logik och moral syntes frånvarande. Med anekdoter ur verkliga livet ger boken en exposé över en turbulent period i vår moderna historia. Historiska gestalter som Hitler, Stalin, Zhou Enlai, en rad polska kommunistledare, en vän till påven, en general från spanska inbördeskriget, en ledare för ett oppositionsparti i Australien och en man som förberedde en statskupp i Ecuador, har alla spelat en roll Hilarys liv.

Hilarys skildringar varvas med sonen Jerzys egna minnesbilder.

Jerzy Sarnecki, född 1947, är sedan 20 år professor i allmän kriminologi vid Stockholms universitet. Han anlitas ofta av medierna som expert på brottslighet. Tidigare har Jerzy bl.a. arbetat som utredningschef på Brottsförebyggande rådet. Han har publicerat ett stort antal böcker och artiklar om bl.a. samhällets reaktion på brott, kriminella nätverk, livsförloppskriminalitet, invandrares brottslighet, polisens effektivitet och byråkrati. Han har också skrivit flera läroböcker i kriminologi. Hans konsekventa hållning för en human kriminalpolitik har gjort honom till en kontroversiell person i vissa politiska läger.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hilarys historia : samtal med Hilary Sarnecki 14 september 2007 - 12 augusti 2008
  2. +
  3. Världens yttersta platser : judiska spår

De som köpt den här boken har ofta också köpt Världens yttersta platser : judiska spår av Peter Handberg (inbunden).

Köp båda 2 för 648 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hilarys historia : samtal med Hilary Sarnecki 14 september 2007 - 12 augusti 2008. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Spännande som en deckare
    Anders, 21 februari 2022

    I spänning överträffar denna bok det mesta. Först upplever Hilary och hans fru nazisternas ockupation av Polen. Det är hela tiden nära döden upplevelser. De flyr till Sovjetunionen, överlever Gulag , återvänder till Polen och gör karriär i det kommunistiska Polen, lever en tid i Kina, träffar Shou Enlai, men hela tiden med stora risker. Beskrivningen av judeförföljelser som vardag i Polen, och hur genomkorrumperat det kommunistiska styret var och är, är lysande. Det ger mer förståelse om den ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jerzy Sarnecki