Bokbyggare : Carlsson Bokförlag under trettio år : bok 2614 (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
275
Utgivningsdatum
2013-11-14
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Eriksson, Bengt Erik (red.) / Molin, Johannes (form)
Dimensioner
190 x 130 x 30 mm
Vikt
560 g
SAB
Ad-cza Carlsson Bokförlag
ISBN
9789173316149
Bokbyggare : Carlsson Bokförlag under trettio år : bok 2614 (inbunden)

Bokbyggare : Carlsson Bokförlag under trettio år : bok 2614

Inbunden Svenska, 2013-11-14
279
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Läsandets, författarnas och bokens kulturella betydelser är kontinuerligt föremål för diskussion. Betydligt mindre uppmärksamhet har ägnats den verksamhet som är förutsättningen för en god bokutgivning, bokförlagen. Kanske till och med att kunskapen om vad ett bokförlag, med sina förläggare, redaktörer och formgivare, egentligen gör inte är så spridd. I den här boken beskrivs ett svenskt bokförlag och dess verksamhet under en trettioårsperiod. Vi får inblickar i hur manuskript tas emot, vad det är som formar en inriktning på utgivningen, hur det vardagliga arbetet på förlaget ser ut, vad som väntar böckerna när de publiceras och hur ett bokförlag kan resonera kring sin roll som kulturellt projekt. Ett drygt tjugotal författare redovisar dessutom sina erfarenheter av bokförlag och vad dessa kan betyda för det egna författarskapet.

Om redaktörerna:
Johanna Dahlin är forskare vid Linköpings universitet, där hon disputerade 2012 på avhandlingen Kriget är inte över förrän den sista soldaten är begraven som undersöker minnespraktiker kring andra världskriget i Ryssland.
Gustav Källstrand är forskare vid Linköpings universitet och Nobelmuseet. Han disputerade 2012 på avhandlingen Medaljens framsida som handlade om Nobelprisets genomslag i pressen.
Bengt Erik Eriksson är sedan mitten av 1990-talet professor vid Linköpings universitet och har även före det varit engagerad i text- och bokutgivning utifrån olika roller som författare, redaktör, handledare och lärare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bokbyggare : Carlsson Bokförlag under trettio år : bok 2614
  2. +
  3. Socialdemokratin i krig och fred : Ingvar Carlsson 75 år

De som köpt den här boken har ofta också köpt Socialdemokratin i krig och fred : Ingvar Carls... av Ulf Bjereld, Ann Linde, Håkan Olander, Björn Von Sydow (häftad).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Bloggat om Bokbyggare : Carlsson Bokförlag under tre...