Gabrielle Chanel : ett liv, en myt (inbunden)
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
327
Utgivningsdatum
2015-03-06
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Molin, Simon (form)
Illustratör/Fotograf
Paolo Testolin
Dimensioner
217 x 155 x 30 mm
Vikt
791 g
SAB
Ibz Chanel, Gabrielle
ISBN
9789173316590
Gabrielle Chanel : ett liv, en myt (inbunden)

Gabrielle Chanel : ett liv, en myt

Inbunden Svenska, 2015-03-06
259
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Chanel en ikon, en myt, ett otroligt liv.
Gabrielle Chanel (18831971) tillhör modevärldens levande historia. Hon skrev stora delar av den, med hjälp av sina skapelser. Hennes liv är en askungesaga: uppvuxen på ett barnhem i ett kloster med splittrad och tragisk familjeberättelse. Hon försörjde sig som sömmerska, försökte sig på en karriär som sångerska på enkla lokaler och umgicks med välbemedlade män i osannolika miljöer. Hon byggde en existens och en karriär från noll, skapade en egen stil och ett eget modeimperium. Chanel stod för ett nytänkande inom modets värld: hon skapade ett enkelt, funktionellt, djärvt och vackert nytt mode. Plötsligt erbjöds kvinnan något som inte funnits tidigare: frihet. Många av hennes skapelser, som den lilla svarta eller parfymen N°5,tillhör klassikerna.
"Jag har aldrig sagt sanningen ens till min biktfader", är ett av Chanels många uttalanden. Hon levde hemlighetsfullt, och arbetade till och med aktivt med att dölja delar av sin bakgrund. Därför har det varit omöjligt att på ett trovärdigt vis skriva hennes biografi på ett traditionellt sätt.

Lars Holmbergs bok är ett ovanligt arbete där han valt ett sociologiskt perspektiv i studiet av Chanel och hennes värld. På så sätt kan nya frågor ställas, och nya svar läggas fram.
Paolo Testolin svarar för de många teckningarna i volymen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Gabrielle Chanel : ett liv, en myt
  2. +
  3. Teorier om mode : stil som historiskt och teoretiskt objekt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Teorier om mode : stil som historiskt och teore... av Lars Holmberg (inbunden).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars Holmberg