Alkoholboken (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
140
Utgivningsdatum
2015-02-05
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Molin, Simon (form)
Dimensioner
216 x 145 x 13 mm
Vikt
310 g
SAB
Ohia
ISBN
9789173316620
Alkoholboken (inbunden)

Alkoholboken

(3 röster)
Inbunden Svenska, 2015-02-05
180
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
ALKOHOLBOKEN
carlssons
BO LÖFGREN
ALKOHOLBOKEN
Detta är en lättbegriplig, faktafylld och mänsklig bok, som vill avliva myter och skapa samtal om hur förändring är möjlig för den som dricker för mycket. Boken vänder sig också till anhöriga, vänner, andra berörda och förstås fackfolk.
Läkaren och psykoanalytikern Bo Löfgren arbetade i nästan 50 år med alkoholfrågan. Han uppskattade att han tog del av 20 000 livshistorier och ansåg att det inte finns någon standardlösning för alkoholproblem. Däremot finns mycken kunskap att hämta som kan underlätta och hjälpa.
Bo Löfgren var en auktoritet som sakkunnig och utbildare, han skrev böcker som trycktes i flera upplagor och hade uppskattade frågespalter i media. Som jazzmusiker, hans andra yrke, menade han att en nykter vy från pianopallen gav honom ovärderliga insikter i ämnet.
Alkoholboken, som ges ut postumt, skrevs under de sista åren i hans liv. Med hans egna ord: Ambitionen med skrivandet var att få ihop en stillsam sammanfattning av forskning och erfarenheter. Boken innehåller svar på sådant som patienterna frågat om under alla år, och en del sådant som de inte frågat om, men som jag tror det varit bra för dem att få reda på.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Alkoholboken
  2. +
  3. De tolv stegen för vuxna barn

De som köpt den här boken har ofta också köpt De tolv stegen för vuxna barn av Tillfrisknande Vänner (inbunden).

Köp båda 2 för 329 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »