Modernism och mode (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
316
Utgivningsdatum
2014-12-15
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Regild, Stine (form)
Dimensioner
212 x 135 x 22 mm
Vikt
520 g
SAB
Ihk
ISBN
9789173316729
Modernism och mode (häftad)

Modernism och mode

Häftad Svenska, 2014-12-15
290
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
  • Köp nu, betala sen med
I Modernism och mode diskuteras modets starka och mångfacetterade betydelse för modernismen och dess olika uttryck under perioden 1900-1960 i tio icke tidigare publicerade essäer författade av såväl svenska som internationella forskare. Boken, som är den första omfattande svenska publikationen i ämnet, visar hur mode inom modernismen ges en uttalad och proklamerad position som konst under en tid då den kommersiella modeproduktionen mer och mer kopplas till massproduktion och -konsumtion.

Boken belyser bland annat Isaac Grünewalds och Sigrid Hjerténs modemedvetna själviscensättning, modedesignern Jean Patous kreationer mellan konst och business, Elsa Schiaparellis surrealistiska modedesign, modets roll inom den italienska futurismen och ryska konstruktivismen, Magos modernistiska filmkostym, filmen som modernistiskt allkonstverk och modets filosofiska betydelser i förhållande till modernism och modernitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Modernism och mode
  2. +
  3. Modevetenskap : perspektiv på mode, stil och estetik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Modevetenskap : perspektiv på mode, stil och es... av Emma Severinsson, Philip Warkander (häftad).

Köp båda 2 för 569 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna