Newton och bibeln : essäer om bibeltexter, tolkningsfrågor och översättning (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2015-09-11
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Kylhammar, Stina (form)
Dimensioner
202 x 135 x 15 mm
Vikt
382 g
SAB
C:d
ISBN
9789173316835
Newton och bibeln : essäer om bibeltexter, tolkningsfrågor och översättning (häftad)

Newton och bibeln : essäer om bibeltexter, tolkningsfrågor och översättning

Häftad Svenska, 2015-09-11
281
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Denna samling essäer behandlar bibeltexter ur vitt skilda perspektiv. Författarens strävan är att med vanliga vetenskapliga metoder, både språkliga och historiska, undersöka och belysa texter i bibeln, främst gamla testamentet.

En betydande del av boken ägnas åt frågor kring översättning av bibeln från ett språk till ett annat. Där diskuteras en rad svårigheter som bibelöversättare har att brottas med. Boken vill göra problemen begripliga för vanliga läsare utan expertkunskaper.

Titelessän "Newton och bibeln" presenterar en mindre känd sida av den store naturvetenskapsmannen: hans insatser som bibelforskare. Här finns också essäer om synen på döden i Gamla testamentet, om de tio budordens ursprungliga innebörd och åtskilligt annat.

Bertil Albrektson är född i Göteborg 1929 och disputerade 1963 i Lund på en textkritisk avhandling om Klagovisorna i Gamla testamentet. Han har sedan varit professor i exegetik vid Åbo Akademi, och åren 1975-2000 arbetade han i Uppsala som sakkunnig i bibelkommissionen, med huvudansvar för hebreisk filologi och textkritik. Samfundet De Nio har tilldelat honom sitt översättarpris. Hans forskning har vunnit internationellt erkännande; han är bl.a. hedersdoktor i Edinburgh och belönades 2003 av The British Academy med The Burkitt Medal for Biblical Studies. Han är ledamot av flera akademier och lärda samfund, bland dem Vetenskaps-Societeten i Uppsala och Vitterhetsakademien.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Newton och bibeln : essäer om bibeltexter, tolkningsfrågor och översättning
  2. +
  3. Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv... av Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri (pocket).

Köp båda 2 för 356 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »