Två psykologer talar ut om KBT : psykoanalys och andra roliga saker (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
323
Utgivningsdatum
2015-08-17
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Dimensioner
210 x 153 x 22 mm
Vikt
562 g
SAB
Vlbdö
ISBN
9789173316842
Två psykologer talar ut om KBT : psykoanalys och andra roliga saker (häftad)

Två psykologer talar ut om KBT : psykoanalys och andra roliga saker

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2015-08-17
299
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Anders Almingefeldt och John Lagerstedt är båda psykologer. Men de är inte sams. De tycker olika om en mängd saker, inte minst kring KBT och psykoanalys, de två huvudspåren inom psykologisk behandling. Denna bok är deras försök att bringa klarhet i förvillande likheter och skillnader, med allt vad det innebär i form av förtjänster och nackdelar, mellan dessa två psykologiska traditioner. Vem som har mest rätt är oklart.

Texten har dialogens modell, författarna har mailat synpunkter och frågor mellan sig, med ambitionen att texten inte ska vara alltför tillrättalagd utan mer likna ett verkligt samtal. Varje kapitel inleds med en fråga från den ena psykologen till den andra. Man vrider och vänder på frågan och försöker kasta nytt ljus på den med argument, motargument och kritik. Bland de teoretiker som nämns är Freud tveklöst vanligast, men också Lacans och Skinners teorier får ta plats. Formen att låta texten vara ett verkligt samtal gör även att dialogen då och då tangerar andra ämnen än den konkreta psykoterapin, såsom litteratur, filosofi och vetenskap. I ett förord ger psykoanalytikern och idéhistorikern Per Magnus Johansson en introduktion till ämnet.

Anders Almingefeldt är legitimerad psykolog, psykoterapeut och specialist i klinisk psykologi. Han arbetar inom vuxenpsykiatrin vid Södra Älvsborgs sjukhus och har även en privat mottagning i Alingsås. Han skriver regelbundet i fack- och dagspress.

John Lagerstedt är legitimerad psykolog sedan 2009. Fram till sommaren 2014 arbetade han inom vuxenpsykiatriska öppenvården vid Södra Älvsborgs Sjukhus, men är numera anställd på Psykologbolaget i Göteborg.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Två psykologer talar ut om KBT : psykoanalys och andra roliga saker
 2. +
 3. Freuds Psykoanalys. Bd 3 : Arvtagare i Sverige, del 2

De som köpt den här boken har ofta också köpt Freuds Psykoanalys. Bd 3 : Arvtagare i Sverige,... av Per Magnus Johansson (häftad).

Köp båda 2 för 509 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Två psykologer talar ut om KBT : psykoanalys och andra roliga saker. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. god tanke, tveksamt utförande
  psykologen, 6 september 2015

  ostrukturerad och otydlig i sitt ämne. Verkar vara en rädsla för konflikt i diskussionen varför jag inte fick ut så mycket av den

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Städar upp efter en klänning

  Anders Almingefeldt

  I sin debut ställer sig poeten och psykologen Anders Almingefeldt frågan om vi kan byta ut ordet pappa - till mamma. För enhetlighetens skull. Eller: Kanske handlar den om ett traditionellt porträtt av en för tidigt bortgången far, där något hände...