Emil Nolde : färgstormar (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-03-12
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Översättare
Fredrik Gell, Birgitta Almgren, Robert Dunlap, Magnus Nordén, Sofia Stenström
Medarbetare
Soika, Aya (förf.) / Sidén, Karin (red.) / Lundeberg, Catrin (red.) / Ring, Christian (red.) / Molin, Johannes (form)
Dimensioner
280 x 245 x 20 mm
Vikt
1204 g
SAB
Ibz Nolde, Emil
ISBN
9789173317009
Emil Nolde : färgstormar (inbunden)

Emil Nolde : färgstormar

Inbunden Svenska, 2015-03-12
345
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Den tyske konstnären Emil Nolde (18671956) var »expressionismens store färgmagiker«. Hans målningar är som färgstormar, hans akvareller glöder av intensitet. Nolde var bondsonen som inte fick måla, men barndomens egenartade landskap i de dansk-tyska gränstrakterna präglade hans skapande, men också det tidiga 1900-talets dekadenta nattliv i Berlin; sökandet efter det ursprungliga som fick honom att resa ända till Nya Guinea, lockelserna till myterna, till naturmystik och den bibliska världen.

I augusti 1941 förbjöds Nolde att måla av Nazi-Tysklands makthavare, detta trots hans eget politiska medlöperi. Dessförinnan var han rikligt representerad på nazisternas
avskräckande utställning Entartete Kunst 1937, en paradox för Nolde, som förstärktes av att snart över tusen verk av konstnären i offentlig ägo beslagtogs. Åren som följde ägnade sig Nolde i isolering åt akvarell, som blev till en stor samling »Omålade bilder«, främst med blom- och trädgårdsmotiv men även med landskap, havsmotiv och porträtt.

De medverkande skribenterna är alla ledande Nolde-kännare, inte minst Christian Ring, chef för Noldemuseet i Seebüll i Tyskland. Huvudredaktör för boken och skribent är Karin Sidén, museichef vid Prins Eugens Waldemarsudde.

Utställningen Färgstormar visas på Prins Eugens Waldemarsudde 7 mars30 augusti 2015.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Emil Nolde : färgstormar
  2. +
  3. Nolde : färgstormar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nolde : färgstormar av Karin Sidén, Catrin Lundeberg, Christian Ring (inbunden).

Köp båda 2 för 661 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »