Det nya London : frontlinjer (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
375
Utgivningsdatum
2015-04-15
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Molin, Johannes (form)
Dimensioner
145 x 130 x 25 mm
Vikt
610 g
SAB
O
ISBN
9789173317016
Det nya London : frontlinjer (häftad)

Det nya London : frontlinjer

(1 röst)
Häftad Svenska, 2015-04-15
259
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Anders Steinvalls reportagebok skildrar ett London som förvandlas i en takt som saknar motstycke i historien. Det kallas gentrifiering, ett begrepp som myntades i just London på 60-talet. Nu har processen gått så långt att det talas om en plutokratisering av staden.

Boken är en färd längs förändringens frontlinjer, kantade av uppslitande kravaller, olympiska spel och klyftor som blir allt djupare. Den förklarar hur Margaret Thatchers politik skulle göra Tony Blair stenrik och hur fotbollsikonen David Beckhams livsresa från fattiga arbetarkvarter i Londons East End till det stenrika West End symboliserar stadens förvandling.

Läsaren möter allt från Londons borgmästare till världsberömda arkitekter och vanliga människor mitt i förändringens drama. Det är en resa som börjar där guideböckerna slutar.

Anders Steinvall är journalist och arbetade tidigare under många år på Dagens Nyheter, där han bland annat var sportchef och utrikeskorrespondent.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det nya London : frontlinjer
 2. +
 3. Rytmen av London : en resa genom mångfaldens geografi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rytmen av London : en resa genom mångfaldens ge... av Anders Steinvall (häftad).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anders Steinvall

 • Rytmen av London : en resa genom mångfaldens geografi

  Anders Steinvall

  När Storbritannien röstade för Brexit ville en klar majoritet av Londonborna vara kvar i EU. När en utbredd främlingsfientlighet blottlades i spåren av Brexit valde Londons väljare en muslim till borgmästare. Inte så konstigt i en stad där mångfal...

 • English colour terms in context

  Anders Steinvall

  There are many different colour terms in most languages of the world. This study examines how English colour terms are used in an extensive computerised text corpus. Focusing on those occasions when a colour term may refer to peripheral nuances or...

Bloggat om Det nya London : frontlinjer