Det nya London : frontlinjer (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
375
Utgivningsdatum
2015-04-15
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Molin, Johannes (form)
Dimensioner
145 x 130 x 25 mm
Vikt
610 g
SAB
O
ISBN
9789173317016
Det nya London : frontlinjer (häftad)

Det nya London : frontlinjer

(2 röster)
Häftad Svenska, 2015-04-15
280
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Anders Steinvalls reportagebok skildrar ett London som förvandlas i en takt som saknar motstycke i historien. Det kallas gentrifiering, ett begrepp som myntades i just London på 60-talet. Nu har processen gått så långt att det talas om en plutokratisering av staden.

Boken är en färd längs förändringens frontlinjer, kantade av uppslitande kravaller, olympiska spel och klyftor som blir allt djupare. Den förklarar hur Margaret Thatchers politik skulle göra Tony Blair stenrik och hur fotbollsikonen David Beckhams livsresa från fattiga arbetarkvarter i Londons East End till det stenrika West End symboliserar stadens förvandling.

Läsaren möter allt från Londons borgmästare till världsberömda arkitekter och vanliga människor mitt i förändringens drama. Det är en resa som börjar där guideböckerna slutar.

Anders Steinvall är journalist och arbetade tidigare under många år på Dagens Nyheter, där han bland annat var sportchef och utrikeskorrespondent.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det nya London : frontlinjer
  2. +
  3. Rytmen av London : en resa genom mångfaldens geografi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rytmen av London : en resa genom mångfaldens ge... av Anders Steinvall (häftad).

Köp båda 2 för 511 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anders Steinvall