Bokbärare : biblioteket, bokhandeln och antikvariatet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
289
Utgivningsdatum
2015-09-25
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Eriksson, Bengt Erik (red.) / Molin, Johannes (form)
Dimensioner
190 x 128 x 25 mm
Vikt
472 g
SAB
Evk
ISBN
9789173317184
Bokbärare : biblioteket, bokhandeln och antikvariatet (inbunden)

Bokbärare : biblioteket, bokhandeln och antikvariatet

Inbunden Svenska, 2015-09-25
298
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Det här är en bok om de platser där böcker möter sina läsare och de människor som är verksamma där, deras arbete, deras drivkrafter, deras tillfredsställelser och otillfredsställelser.

Läsandets betydelse på individuell och samhällelig nivå uppmärksammas överallt samtidigt som många verksamheter lever under svåra ekonomiska förhållanden. Vad innebär nya villkor, ny teknik och nya kommunikationskanaler för biblioteken, bokhandeln och antikvariaten? Många engagerade aktörer tänker nytt, utvecklar, traditionen och arbetar fram nya förhållnings- och distributionssätt för att föra ut boken till läsaren.

Författarna har rest kors och tvärs i landet, besökt stora och små, idealister och realister, rutinerade och mindre erfarna personer och verksamheter i storstäder, mindre orter och på landsbygd, som alla står mitt uppe i den utmaning som ligger i att bära boken rätt.

Camilla Smedberg arbetar som projektledare vid Linköpings universitet och har ett företag som frilansskribent. Hon driver också bloggen Stort och smått.

Peter Ullgren är författare, docent och lektor i historia vid Linköpings universitet. Han har skrivit flera vetenskapliga och populärhistoriska böcker, bland andra "Hemligheternas brödraskap. Om de svenska frimurarnas historia" (2010) och "En Makalös historia Magnus Gabriel De la Gardies uppgång och fall" (2015).

Bengt Erik Eriksson är professor vid Linköpings universitet. Hans senaste böcker är "Bokbyggare" (2013), tillsammans med Johanna Dahlin och Gustav Källstrand och "Kropp och politik" (2014) tillsammans med Eva Palmblad.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bokbärare : biblioteket, bokhandeln och antikvariatet
  2. +
  3. Om läsning ; Bildning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Om läsning ; Bildning av Ellen Key (häftad).

Köp båda 2 för 487 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna