Folkhemmets sociala ingenjörer : erfarenheter av att vara kommunpolitiker (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2015-08-18
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Köhler, Ludvig (form) / Nolgren, Anna (form)
Dimensioner
210 x 140 x 15 mm
Vikt
260 g
SAB
Oc.06
ISBN
9789173317191
Folkhemmets sociala ingenjörer : erfarenheter av att vara kommunpolitiker (häftad)

Folkhemmets sociala ingenjörer : erfarenheter av att vara kommunpolitiker

(1 röst)
Häftad Svenska, 2015-08-18
179
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Varför väljer man att engagera sig i kommunpolitiken? Hur är det att vara kommunpolitiker? Och hur har det varit? Med hjälp av vittnesmål från drygt 600 kommunpolitiker, inte minst kvinnor, från alla samhällsklasser och tider kartlägger etnologen Jan Fredriksson ett yrke som kanske mer än något annat ämbete sammanfattar den svenska demokratin.

Boken blir både en skildring av kommunpolitikerns liv och en berättelse om den moderna demokratins framväxt i Sverige. Det äldsta vittnesmålet är från 1940-talet. Kommunerna har nu blivit större, politikerna färre och misstänksamheten från medborgarna mot politikerna har ökat. I boken möter vi gamla och nya politiker och hur de ser på samhället, sina egna insatser och på hur mycket som har förändrats.

I Folkhemmets sociala ingenjörer kombinerar Fredriksson 25 års studier av olika former av samhälleligt engagemang med ett unikt insamlat material där kommunpolitikerna själva kommer till tals och tecknar ett mångsidigt och varmt porträtt av det kommunpolitiska uppdraget, som även får en ordentlig historisk och sociologisk bakgrund.

Jan Fredriksson är fil dr i etnologi. Han har drivit en rad forskningsprojekt om att vara samhälleligt engagerad och har skrivit flera böcker om arbetarrörelsen och dess historia, ofta med avstamp i hemstaden Helsingborg.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Folkhemmets sociala ingenjörer : erfarenheter av att vara kommunpolitiker
  2. +
  3. Ödesvalet : en orosanmälan om ett brunt Europa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ödesvalet : en orosanmälan om ett brunt Europa av Lars Jederlund (häftad).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jan Fredriksson

Bloggat om Folkhemmets sociala ingenjörer : erfarenh...