Hövdingens totempåle : om konsten att utbyta gåvor (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
220
Utgivningsdatum
2016-03-17
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Kåverud, Kerstin (form)
Dimensioner
245 x 203 x 20 mm
Vikt
836 g
SAB
Mv
ISBN
9789173317405

Hövdingens totempåle : om konsten att utbyta gåvor

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2016-03-17
345
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Om konsten att utbyta gåvor

Detta är historien om hur ett eftertraktat museiföremål hamnade på ett svenskt museum och inte minst vägen dit från indianstammen i Kanada till hur det nästan hundra år senare gick för denna ståtliga totempåle.

Hela händelsekedjan får här sin berättelse med många överraskande och intressanta inslag. Vi får som läsare stifta bekantskap med 1800-talets Kanada, europeiska invandrare och deras öden och möten med indianer. Här informeras om totempålens betydelse och vad den respresenterar ur olika religiösa aspekter. Samtidigt förmedlas kulturhistoria, det europeiska perspektivet på kultföremål från andra kulturer etc. Även problematiken med de allt oftare aktualiserade kraven om föremålens återlämnande diskuteras. Boken är rikt illustrerad.

Anders Björklund är etnolog och tidigare chef för Etnografiska museet och författare till en rad böcker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hövdingens totempåle : om konsten att utbyta gåvor
  2. +
  3. Den perfekta konflikten : Israel-Palestinafrågan inifrån

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den perfekta konflikten : Israel-Palestinafråga... av Johan Berggren (pocket).

Köp båda 2 för 434 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hövdingens totempåle : om konsten att utbyta gåvor. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Kulturkrockar.
    Lars Larsson, 2 augusti 2016

    För en verkligt indianintresserad är detta absolut en läsvärd bok. Dock är den kanske alltför detaljerad för att starkt fånga någon mer allmänt intresserad person. Här belyses emellertid på ett spännande sätt, hur man kan se på andra kulturer. Det framgår tydligt, att våra svenska politiker inte förstår speciellt mycket av tankesättet i andra kulturer, samtidigt som skillnaderna mellan äldres och yngres syn på den egna indianska kulturen även varierar en hel del. Med tanke på slutresultatet a... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anders Björklund