Korruptionens vägar : mutor, människor, moral (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2016-05-31
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Molin, Simon (form)
Dimensioner
215 x 140 x 10 mm
Vikt
265 g
SAB
Dgqi
ISBN
9789173317580
Korruptionens vägar : mutor, människor, moral (häftad)

Korruptionens vägar : mutor, människor, moral

(1 röst)
Häftad Svenska, 2016-05-31
219
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Mutor, människor och moral

Korruptionsbrotten är av naturliga skäl mycket diskreta till sin natur. De båda aktörerna - givaren och tagaren av mutor - har samma intresse av att inget ska bli känt av någon utomstående. Allra minst offren. Därför skiljer sig korruptionsbrotten från de flesta andra brott vålds-, stöld- och sexualbrott drabbar ju någon direkt och uppenbart. Korruptionsbrotten har en anonym natur. När det gäller korruption i internationella affärer så är de återhållande faktorerna än mindre.

Anders Törnvall lyfter i sin bok fram moralens och samvetets betydelse genom att fokusera på korruptionens offer. Dessa försvinner ju lätt ur sikte när det inte gäller mord, stöld eller bedrägerier där offren uppmärksammas i mycket högre grad. Törnvall gör i boken en internationell översikt över olika länders och kulturers inställning till korruption. Boken tar upp sådant som inte kommer fram i rent juridisk litteratur, därför är denna framställning unik och bjuder både på såväl mycket information som på överraskning. Vi ser hela tiden exempel på svenska och internationella företags agerande vid exempelvis vapenaffärer, telefoni- och energiavtal.

Anders Törnvall är professor i Linköping och författare. Thorsten Cars har skrivit bokens företal. Cars är jurist, tidigare chef för Institutet mot mutor och landets ledande expert på området.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Korruptionens vägar : mutor, människor, moral
  2. +
  3. Korruption i Sverige

De som köpt den här boken har ofta också köpt Korruption i Sverige av Per Kornhall (inbunden).

Köp båda 2 för 426 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anders Törnvall