Kap Verde : Guds smulor i Atlanten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
319
Utgivningsdatum
2016-04-27
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Sjöström, Eva (form)
Dimensioner
215 x 140 x 20 mm
Vikt
586 g
ISBN
9789173317627
Kap Verde : Guds smulor i Atlanten (inbunden)

Kap Verde : Guds smulor i Atlanten

(5 röster)
Inbunden Svenska, 2016-04-27
259
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Reseguide

När Gud skapat världen torkade han sina händer, men slarvade så att några smulor föll ner i Atlanten, och så föddes Kap Verde. Så säger legenden.

Den här kärleksfulla skildringen av de nio bebodda öarna i ögruppen Kap Verde (som betyder Grön udde) består inte bara av nyttiga turisttips, som t.ex. om det genuina Maio, som är perfekt för ekoturister. Boken ger också en bred skildring av befolkning, kultur, natur, historia och av dagens samhälle.

Vi läser om matmixen afrikanst-europeiskt, om den speciella musiken, om den ständiga hemlängtan hos de som utvandrat, om självcensur trots pressfrihet, om den rika floran och faunan. Och så möter vi de älskvärda öborna i Santa Antão. De bor i ett minst sagt dramatiskt landskap - hela landet föddes ur ett vulkanutbrott.

Maith Håkansson är journalist och författare, bosatt i Stockholm och Spanien. På Carlsson Bokförlag har hon tidigare utgivit Kanarieöarna Åtta öar - åtta världar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kap Verde : Guds smulor i Atlanten
  2. +
  3. Naturnära äventyr : små och stora äventyr i vår nordiska miljö: snorkling, vandring, paddling, toppturer, uteyoga och skogsbad

De som köpt den här boken har ofta också köpt Naturnära äventyr : små och stora äventyr i vår... av Annelie Pompe (inbunden).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Maith Håkansson

  • Kanarieöarna : åtta öar - åtta världar

    Maith Håkansson

    Kanarieöarna förknippar de flesta med bad, bra klimat, hotell och nöjen. Men vad finns bakom turistorterna? Infallsvinkeln i denna bok är en annan än i traditionella guideböcker. Tyngdpunkten ligger på natur, kultur, historia, geografi, näringsgre...